Έξι βήματα για την αναβάθμιση της επιχείρησής σας

από fimotro

Διανύοντας μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εποχή, με δυσκολίες αλλά και πολλές προκλήσεις όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, κάθε προσπάθεια αξίζει τον σεβασμό από το πρώτο της ξεκίνημα. Έχοντας, λοιπόν, κάνει τα πρώτα βήματα για να δημιουργήσετε την επιχείρηση που είχατε ονειρευτεί, το επόμενο στοίχημα είναι να σχεδιάσετε προσεκτικά τα επόμενα βήματα, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξή της. Πώς θα μπορέσετε να οδηγήσετε την εταιρεία σας στην επιτυχία, αναβαθμίζοντάς την ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να έχει καλύτερες προοπτικές στην αγορά; Αυτά είναι τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση.

1. Κάντε focus στα σωστά προϊόντα και υπηρεσίες

Κάποιες από τις αποφάσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο μέλλον της επιχείρησής σας σχετίζονται με την επιλογή των προϊόντων, τα οποία θα διαθέσετε στην αγορά, αλλά και των υπηρεσιών που θα προσφέρετε στους πελάτες σας. Κάντε την έρευνά σας με προσοχή, μελετήστε τον ανταγωνισμό, δείτε reports και στατιστικά και διαβάστε για τις τάσεις που επικρατούν στις μέρες μας, ώστε να αποφασίσετε σε ποιον τομέα θα δραστηριοποιηθείτε, αλλά και να εμπνευστείτε, συνολικά, για τις επόμενες κινήσεις σας. Φυσικά, πάνω απ’ όλα, εξερευνήστε τις δυνατότητές σας εξετάζοντας την ίδια την επιχείρησή σας, τους πελάτες που έχετε ήδη προσεγγίσει και τους δυνητικούς αγοραστές αυτών που έχετε να προσφέρετε. Οι σωστές επιλογές, μαζί με σκληρή δουλειά, σίγουρα θα φέρουν το αποτέλεσμα που προσμένατε.

2. Βρείτε τους σωστούς συνεργάτες

Κανείς δεν μπορεί να πετύχει τα πάντα μόνος του, έτσι, πολύ γρήγορα, δημιουργώντας μία εταιρεία από το μηδέν, θα αντιληφθείτε ότι κάθε επιλογή συνεργάτη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα με τα οποία θα συνεργαστείτε και στοχεύστε σε όσους πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Δείτε ποιοι είναι εκείνοι με τους οποίους μπορείτε να “δέσετε” σαν ομάδα, ποιοι έχουν τις ιδέες και τη διάθεση να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα ξεκινώντας από τις δικές σας βάσεις, αλλά και – το βασικότερο – να σας εμπνεύσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να μοιραστείτε μαζί τους τα οράματά σας. Δεν είναι εύκολο, αλλά, όταν τους βρείτε, θα καταλάβετε πως μία δυνατή ομάδα δύσκολα χάνει…

3. Αναβαθμίστε τεχνολογικά την εταιρεία σας

Εν έτει 2021, η τεχνολογική αναβάθμιση της επιχείρησής σας είναι κάτι που είναι απαραίτητο και στο οποίο επιβάλλεται να κάνετε σημαντικές επενδύσεις. Για παράδειγμα, τομείς όπως το cloud, η κυβερνοασφάλειακαι άλλες λύσεις πληροφορικής, αξίζουν τα χρήματα που θα επενδύσετε, για να μπορέσετε όχι απλά να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία (π.χ. η τηλεργασία, τα κλειστά καταστήματα, αλλά και οι γενικότεροι κανόνες αποστασιοποίησης) που έχει φέρει η κατάσταση που διανύουμε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και να προχωρήσετε στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού που πλέον αποτελεί μονόδρομο για κάθε επιχείρηση.

4. Αξιοποιήστε τη δύναμη του Διαδικτύου

Σε συνέχεια της τεχνολογικής αναβάθμισης της εταιρείας σας, μην παραλείψετε να έχετε μία αξιοσημείωτη online παρουσία, καθώς αυτό αποτελεί για εσάς ένα δυνατό εργαλείο marketing. Δημιουργήστε, λοιπόν, site για την επιχείρησή σας και φυσικά ηλεκτρονικό κατάστημα για την πώληση των προϊόντων σας. Μην ξεχνάτε ακόμη τα social media και τους λογαριασμούς της εταιρείας σας σε μέσα όπως το Facebook, το Instagram ή το LinkedIn. Η δύναμή τους είναι πολύ μεγάλη και θα βοηθήσουν το μήνυμά σας να φτάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό – αρκεί βέβαια να τα χρησιμοποιείτε σωστά. Μην ξεχνάτε να μοιράζεστε συχνά τα νέα της εταιρείας σας, να πραγματοποιείτε έξυπνες δημοσιεύσεις και να διατηρείτε μία συχνή επικοινωνία με τους πελάτες σας.

5. Επιλέξτε τους σωστούς συμβούλους

Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον κόσμο των επιχειρήσεων και μπορούν να αποτελέσουν τους μέντορές σας, δίνοντάς σας τις σωστές συμβουλές σε κάθε περίσταση και γλιτώνοντάς σας από εμπόδια και κακοτοπιές. Δώστε προσοχή λοιπόν και στην αναζήτηση συμβούλων, πρωτοβουλιών και δράσεων, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το άλμα προς τα εμπρός και να προχωρήσετε με ταχύτητες που μόνοι σας δε θα μπορούσατε να έχετε. Μην παραλείπετε να συμμετέχετε σε συνέδρια, διασκέψεις και ημερίδες του κλάδου σας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αξιόλογους επαγγελματίες και να συνδεθείτε μαζί τους.

6. Χρηματοδότηση με την πιο απλή διαδικασία

Κάθε επιχείρηση, ειδικά στα πρώτα της βήματα, αναζητά ευκαιρίες χρηματοδότησης, για να μπορέσει να καλύψει τρέχουσες ανάγκες και να προχωρήσει, παρακάμπτοντας εμπόδια και δυσκολίες. Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαδικασίες που απαιτούνταν έως τώρα για να βρείτε τη στήριξη που χρειάζεστε σας αποθάρρυναν, ωστόσο πλέον υπάρχουν λύσεις για κάθε σας ανάγκη και μάλιστα μέσω του Διαδικτύου, από το χώρο σας και χωρίς να επισκεφθείτε Κατάστημα της Τράπεζας.

Έτσι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών στήριξης της επιχειρηματικότητας εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, η Eurobank πρωτοπορεί και προσφέρει στους επιχειρηματίες πελάτες της τη νέα υπηρεσία e-xρηματοδότηση. Όπως γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία της υπηρεσίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν χρηματοδότηση μέσω e-Banking, απ’ όπου κι αν βρίσκονται και έχοντας τη συμβουλευτική υποστήριξη του Επαγγελματικού Συμβούλου v-Banking.

Η χρηματοδότηση καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησής σας σε κεφάλαιο κίνησης για την απαιτούμενη ρευστότητα στην καθημερινή λειτουργία της, προνομιακούς όρους για τις πληρωμές των υποχρεώσεων και ευκαιρίες ανάπτυξης, καθώς και δάνεια για επαγγελματική στέγη ή εξοπλισμό με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της.

Αξιοποιώντας το ασφαλές περιβάλλον του e-Banking, μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας σε ειδική φόρμα, συμπληρώνοντας το ποσό που χρειάζεστε, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας και προσθέτοντας ένα μόνο έγγραφο για τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής σας (Ε3 ή Ε9 για εταιρεία με βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας αντίστοιχα). Στη συνέχεια, ακολουθεί κλήση από την τράπεζα για να προγραμματιστεί το ραντεβού σας με Επαγγελματικό Σύμβουλο μέσω v-Banking.

Μέσω βιντεοκλήσης, ο Επαγγελματικός Σύμβουλος καταγράφει τις ανάγκες της επιχείρησής σας και προτείνει τις κατάλληλες χρηματοδοτικές λύσεις με βάση τις δυνατότητες και τις προσδοκίες σας. Στη συνέχεια, σας καθοδηγεί βήμα-βήμα για να ολοκληρώσετε ψηφιακά την αίτηση χρηματοδότησης και σας ενημερώνει για την εξέλιξή της. Και το πιο σημαντικό: Υπογράφετε απ’ όπου και αν βρίσκεστε μέσω ψηφιακής υπογραφής και η e-χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη στο λογαριασμό σας, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα