Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι αυτή που θα αναλάβει τελικά να διερευνήσει τις καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρώην υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τους χειρισμούς που αποδίδουν σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, κάνοντας λόγο για «σκευωρία».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που η δικογραφία για την Novartis διαβιβάστηκε στη Βουλή, βάζοντας στο κάδρο δέκα πολιτικά πρόσωπα, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με μηνύσεις τους είχαν στραφεί όχι μόνο κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς και των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.
Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά είπε ανοικτά ότι ο «Ρασπούτιν» για τον οποίο γίνεται λόγος δεν είναι άλλος από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι μηνύσεις που επανήλθαν στο προσκήνιο είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή από τον Μάιο του 2018. Τότε είχε σταλεί και η διάταξη με την οποία ο Ιωάννης Αγγελής αρχειοθετούσε το σκέλος των μηνύσεων των τριών πολιτικών προσώπων εις βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς με το σκεπτικό ότι σε όλες τις ενέργειές τους είχαν κινηθεί εντός του δικονομικού τύπου.

Από τότε μέχρι και τη διάλυση της Βουλής για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι μηνύσεις δεν απασχόλησαν τη Βουλή, με αποτέλεσμα επί της ουσίας να παραμένουν ανοικτές, άρα η σκυτάλη περνά στην επόμενη Βουλή.

Οι τρεις πολιτικοί (Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα