Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Εγκαταλείπουν το Μαξίμου και τα υπουργεία

Φαινόμενα διάλυσης κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση Τσίπρα. Οι υπουργοί κατέβασαν τα στιλό και για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για την επανεκλογή τους. Γνωρίζουν ότι με την επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οι μισοί ίσως και παραπάνω βουλευτές δεν θα επανεκλεγούν και γνωρίζουν επίσης ότι περνούν τις τελευταίες ημέρες με την ιδιότητα των υπουργών.

Το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες μοιάζει – έστω και καθ’ υπερβολήν – με έρημο τοπίο και εκεί όπου άλλοτε οι χώροι του έσφυζαν από ζωή, τώρα λόγω και της προεκλογικής περιόδου υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό. Εξάλλου η προεκλογική εκστρατεία επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τα βασικά πρόσωπα του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι υποψήφια στις εκλογές, με ό,τι αυτό σημαίνει. Ακόμα και οι συχνές συσκέψεις που ήταν στην ημερήσια διάταξη έχουν αραιώσει, όπως γράφουν τα Νέα, καθώς ο αγώνας για τους σταυρούς έχει αποδεκατίσει την πρωθυπουργική ομάδα.

Την ίδια στιγμή, εκτός από το σχεδόν έρημο Μέγαρο Μαξίμου, καταγράφεται εικόνα παράλυσης σχεδόν σε όλα τα υπουργεία, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των υπουργών και των υφυπουργών είναι υποψήφιοι. Ακόμα και η καθημερινή επικοινωνία του πρωθυπουργικού επιτελείου με εκπροσώπους των υπουργών για την άμεση διευκρίνιση ζητημάτων που ανακύπτουν, ουσιαστικά δεν υφίσταται, τονίζουν τα Νέα.

Η μάχη του σταυρού είναι πάνω απ’ όλα και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι υπουργοί αδιαφορούν για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την όποια κριτική από τη ΝΔ και ελάχιστοι ασχολούνται με θέματα της αρμοδιότητάς τους. Επίσης όσοι δεν είναι στα πολιτικά τους γραφεία και σε περιοδείες πηγαίνουν ελάχιστες ώρες στα υπουργεία, κυρίως για διαδικαστικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα