Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 29 μηνών η μεταποίηση τον Οκτώβριο

από Philippos

Σε χαμηλό 29 ετών και πιο συγκεκριμένα από το Μάιο του 2020 υποχώρησε η μεταποίηση στην ευρωζώνη αφού ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) καθώς διαμορφώθηκε στις 46,4 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την τελική έκθεση της S&P Global που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Για τέταρτο διαδοχικό μήνα, έπεσε κάτω από το ουδέτερο όριο των 50 μονάδων, υποδηλώνοντας μια επίμονη πτώση στον μεταποιητικό τομέα.

Ο μεταποιητικός τομέας της ευρωζώνης βούτηξε βαθύτερα σε έδαφος συρρίκνωσης στις αρχές του τέταρτου τριμήνου. Η συνολική πτώση αποδόθηκε στις χαμηλές νέες παραγγελίες και στη μείωση της ζήτησης που προκλήθηκαν από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τον πληθωρισμό. Μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ των οποίων οι δείκτες μεταποίησης παρακολουθούνται, μόνο η Ιρλανδία σημείωσε ανάπτυξη τον Οκτώβριο, ενώ η Ισπανία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, ακολουθούμενη από τη Γερμανία.

«Οι εξελίξεις στις ενεργειακές αγορές θα παραμείνουν ο βασικός άξονας για τα εργοστάσια της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του χειμώνα», δήλωσε ο Senior Economist της S&P Global Joe Hayes, προειδοποιώντας ότι το ενεργειακός δελτίο ενόψει της χειμερινής περιόδου θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή της μεταποιητικής παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα