Ευρωζώνη: Πτώση ομολόγων μετά τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed

από fimotro

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν την Πέμπτη μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και δύσκολα θα επανακάμψουν ελέω της τραπεζικής κρίσης.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια της από 4,75% έως 5% την Τετάρτη και οι συνοδευτικές προβλέψεις έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι αναμένουν ότι τα επιτόκια θα κορυφωθούν στο 5% έως 5,25% και στο τέλος του 2024 θα κυμανθούν πολύ χαμηλότερα.

Η απόδοση των διετών γερμανικών ομολόγων, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις προσδοκίες για την πολιτική της ΕΚΤ, υποχώρησαν περισσότερο από 12 μ.β. στις αρχές των συναλλαγών στο 2,624%, όταν τελευταία ήταν 10 μ.β. χαμηλότερα στο 2,606%.

«Οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρώπη πέφτουν σε αντίθεση με τα ομόλογα στις ΗΠΑ, αφού η Fed άφησε έντονους υπαινιγμούς ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου των αυξήσεων», δήλωσε ο Aντουάν Μπουβέ, ανώτερος αναλυτής επιτοκίων στην ολλανδική τράπεζα ING.

«Αυτό δεν είναι τόσο σίγουρο για την ΕΚΤ, αλλά οι αγορές, δικαίως σε κάποιο βαθμό, διαπραγματεύονται σαν να υπάρχει ισχυρή ανάγνωση μεταξύ της πολιτικής της Fed στην ΕΚΤ» πρόσθεσε. Η απόδοση των διετών ομολόγων στις ΗΠΑ υποχώρησε 2 μ.β. στο 3,963%, έχοντας υποχωρήσει 20 μ.β. την Τετάρτη.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, που θεωρείται ως σημείο αναφοράς για την ΕΕ, υποχώρησε 5 μ.β. Στο 2,281%, καθώς στις αρχές Μαρτίου διαμορφώθηκε σε επίπεδο ρεκόρ για την 11ετία 2,77%.

Η ισοδύναμη απόδοση της Ιταλίας μειώθηκε κατά 5 μ.β. στο 4,125%. Αυτό οδήγησε το κενό μεταξύ γερμανικού και ιταλικού 10ετούς κόστους δανεισμού σε 183 μ.β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα