Έβρος: Μεταφέρθηκαν σε κέντρο υποδοχής οι μετανάστες

από fimotro

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης – Θα ζητήσουν άσυλο και η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο. Οι μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια στον Έβρο επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία. Οι μετανάστες βρισκόντουσαν σε δύσβατο σημείο αλλά η δύσκολη επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στα βίντεο που υπάρχουν φαίνεται ότι ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται πολλά παιδιά και γυναίκες. Συνολικά 91 ήταν τα άτομα που βρισκόντουσαν στη νησίδα.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χωριό Φυλάκιο όπου βρίσκεται Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσουν άσυλο, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Άντρες της ΕΜΑΚ συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης ενώ στο σημείο βρίσκονται ακόμη συνοριοφύλακες και δυνάμεις της Frontex. Στην περιοχή έχει σπεύσει και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Όπως μετέδωσε το MEGA, όταν οι μετανάστες αντίκρισαν τα τηλεοπτικά συνεργεία άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ενώ τα παιδιά έκλαιγαν στις αγκαλιές των μανάδων τους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης, επιβεβαίωσε νωρίτερα την ύπαρξη μεταναστών στην συγκεκριμένη νησίδα, αναφέροντας: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» προσθέτει η ανακοίνωση.

Σε δύο περιοχές βρίσκονταν οι μετανάστες

Το μεσημέρι άλλοι 25 μετανάστες βρέθηκαν στη Νέα Βύσσα. ΜΚΟ ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές για τις συντεταγμένες και διαπιστώθηκε πως τα άτομα βρισκόντουσαν σε τουρκικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα