Εβδομάδα ανόδου στις τιμές φυσικού αερίου

από fimotro

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου κατευθύνονται για τέταρτη εβδομάδα κερδών, καθώς η ήπειρος προετοιμάζεται για ακόμη βαθύτερη κρίση προσφοράς τον χειμώνα που θα μπορούσε να ωθήσει τις μεγάλες οικονομίες σε ύφεση.

Τα συμβόλαια σημειώνουν οριακές μεταβολές σήμερα αλλά είναι περίπου 6% υψηλότερα από τη Δευτέρα. Η ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευρώπη για μήνες θα μπορούσε να επιδεινωθεί, καθώς απομένουν μόλις δύο μήνες πριν από την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης σχολιάζει το Bloomberg.

Η Μόσχα μείωσε τις αποστολές μέσω του Nord Stream, του κύριου αγωγού που συνδέει τη Ρωσία με την ήπειρο, στο 20% περίπου της χωρητικότητας της σύνδεσης από τα τέλη Ιουλίου, επικαλούμενη προβλήματα με τους στρόβιλους. Οι ροές παρέμειναν σταθερές σε αυτό το επίπεδο έκτοτε. Αλλά ακόμη και με τα αποθέματα φυσικού αερίου που δημιουργούνται σταθερά, μια ευρύτερη κρίση έρχεται να υπογραμμίσει πόσο ρευστό είναι το σκηνικό.

«Οι τιμές θα συνεχίσουν σε υψηλά επίπεδα όσο ο εφοδιασμός φυσικού αερίου από τη Ρωσία φαίνεται να παραμένει περιορισμένος», δήλωσε σε σημείωμα ο αναλυτής της Rystad Energy, Lu Ming Pang.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα