ΕΥΔΑΠ: Παράταση στο διαγωνισμό της Ψυττάλειας με πυρά Μπενίση

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Την παράταση κατά 37 ημέρες στο διαγωνισμό για την Ψυττάλεια αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ιωάννη Μπενίση να αφήνει αιχμές κατά επιχειρηματιών που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη με άνομα μέσα σε βάρος της ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπενίσης αναφέρει μεταξύ άλλων άναφέρει ότι ο διαγωνισμός για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας διενεργείται τα τελευταία 20 χρόνια με συχνότητα περίπου ανά 5 έτη. Όπως διευκρινίζει πρόκειται για ένα μεγάλο έγο προύπολογισμού 260 εκατ. ευρώ για το οποίο προκαλείται κάθε φορά έντονος πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων, προσθέτοντας πως ενώ δεν έχει αρχίσει καν η διαδικασία υποβολής προσφορών τα διάφορα συμφέροντα αντί να συμμετάσχουν με κανόνες διαφάνειας στο διαγωνισμό επιχειρούν να προκαλέσουν ακόμη και αλλαγή διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο κ. Μπενίσης καταγγέλει σειρά δημοσιευμάτων με στόχο τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων ότι ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε προεκλογικά ενώ κάποιοι όμιλοι ενώ γνώριζαν εδώ και ένα έτος ότι θα αρχίσει η διαγωνιστική διαδικασία ζητούν παρατάσεις.

«Όσο και αν προσπαθούν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να μας κάμψουν, δεν θα το επιτύχουν. Όσο βρισκόμαστε στη θέση αυτή, θα είμαστε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν επιχειρηματικά οφέλη, με άνομα μέσα, εις βάρος της ΕΥΔΑΠ. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Όπως πρέπει να γνωρίζουν ότι το μοναδικό κίνητρο των αποφάσεών μας ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τα τελευταία 20 χρόνια, στην ΕΥΔΑΠ διεξάγεται διαγωνισμός για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, με συχνότητα περίπου ανά 5 χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ, για το οποίο, όπως είναι αναμενόμενο, προκαλείται κάθε φορά έντονος πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων.

Την τρέχουσα περίοδο και ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών, τα διάφορα συμφέροντα, αντί να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατικά, επιχειρούν να προκαλέσουν ακόμα και αλλαγή διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ.

Κάθε επιχειρηματική πλευρά προσπαθεί να επιτύχει αυτό που τη συμφέρει καλύτερα, πιέζοντας ακόμη και μέσω δημοσιευμάτων για τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων. Προσπαθούν να προκαλέσουν επικοινωνιακά ζητήματα, με το «επιχείρημα» ότι ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε προεκλογικά, παρότι γνωρίζουν ότι η διαγωνιστική διαδικασία είχε προγραμματιστεί, με Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, σχεδόν ένα χρόνο πριν και ότι η διαγωνιστική διαδικασία είναι απρόβλεπτα χρονοβόρα, οπότε είναι σημαντική ακόμα και η καθυστέρηση μίας ημέρας.

Επίσης, κάποιοι (κυρίως ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι), αν και γνώριζαν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν ότι θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, δεν είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως και ζητούν τώρα παρατάσεις.
Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του πλήθους των διαγωνιζόμενων, που αποβαίνει προς όφελος της Εταιρείας αλλά και του δημοσίου συμφέροντος, αποφασίσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο να δώσουμε παράταση κατάθεσης προσφορών κατά 37 ημέρες.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες και εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στο επιχειρηματικό παιχνίδι κανενός, κάτι το οποίο είναι απολύτως αντιληπτό από όλους τους ενδιαφερόμενους.
Όσο και αν προσπαθούν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να μας κάμψουν, δεν θα το επιτύχουν. Όσο βρισκόμαστε στη θέση αυτή, θα είμαστε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν επιχειρηματικά οφέλη, με άνομα μέσα, εις βάρος της ΕΥΔΑΠ. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Όπως πρέπει να γνωρίζουν ότι το μοναδικό κίνητρο των αποφάσεών μας ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα