Εύα Καϊλή: Τι θα ισχυριστεί στην απολογία της την Πέμπτη

από fimotro

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απολογία της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, η οποία την ερχόμενη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Η ίδια, θα βρεθεί ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών προσπαθώντας να πείσει για την αθωότητά της.

Τι θα ισχυριστεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η πλευρά Καϊλή ισχυρίζεται ότι η ευρωβουλευτής ανακτά τη μαχητικότητά της ενόψει 22 Δεκεμβρίου, αλλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει είναι δύσκολα.

Θα ισχυριστεί ότι ήξερε για τη συνεργασία του συντρόφου της με τον πρώην ευρωβουλευτή και εργοδότη του, Αντόνιο Παντσέρι, και μάλιστα φέρεται να του έλεγε να «μην τον εκμεταλλεύεται» δουλεύοντας πολλές ώρες για αυτόν αλλά εάν έπαιρνε χρήματα αυτά να ήταν νόμιμα.

Επιπλέον, θα δηλώσει παντελή άγνοια για παράνομες δραστηριότητες στις οποίες φέρεται να είναι μπλεγμένος ο σύζυγός της.

Επίσης, θεωρεί ότι ο Παντσέρι προσπάθησε μέσω του άντρα της να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είχε βουλευτική ασυλία, εξού και άφηνε τις βαλίτσες με τα χρήματα σπίτι της.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που παραμείνει κρατούμενη, σε έναν μήνα θα μπορεί να κάνει εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της έρευνας.

Πώς θα απαντήσει για πιθανή αλλοίωση στοιχείων

Την παράμετρο που συνδέεται με την προφυλάκιση, δηλαδή η πιθανότητα αλλοίωσης στοιχείων, η πλευρά Καϊλή θα την αντιμετωπίσει λέγοντας πως το κινητό και ο υπολογιστής της ευρωβουλευτού είναι στα χέρια της βελγικής δικαιοσύνης.

Επίσης, πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει η επέκταση της έρευνας σε Μαρόκο, όπου εδώ η πλευρά Καϊλή θα ισχυριστεί ότι δεν έχει ασχοληθεί με άλλη χώρα πλην του Μαρόκου άρα δε θα μπορεί να εμποδίσει καμία έρευνα.

Έγινε καταγγελία για την «κρυφή» ψήφο στην Ευρωβουλή

Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, τη θέση της κ. Καϊλή επιβάρυνε και εκείνη η ψηφοφορία υπέρ του Κατάρ σε επιτροπή στην οποία δε συμμετείχε,

Φαίνεται ότι γι’ αυτήν την ψηφοφορία έγινε εκείνη την ημέρα καταγγελία από τη Γερμανίδα σοσιαλδημοκράτισσα ευρωβουλευτή Μπιργκίτ Σίπελ, που κατήγγειλε την κ. Καϊλή στην ηγεσία των σοσιαλιστών μετά την περιβόητη ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αφορούσε στο γιατί βρισκόταν εκεί και δεύτερον, για ποιον λόγο ψήφισε χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν από το σοσιαλιστικό κόμμα.

Από το γραφείο της προέδρου των σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία, υπα΄ρχουν πληροφορίες ότι η ίδια είχε καλέσει σε συνάντηση την κ. Καϊλή στις 13 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Αυτή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, δεδομένου ότι προηγήθηκε η σύλληψή της για το σκάνδαλο.

Πηγή των ευρωσοσιαλιστών είπε στο MEGA πως: «Είχαμε παρατηρήσει αυτήν την περίεργη συμπεριφορά αλλά ποτέ δεν πήγε το μυαλό μας ότι γινόντουσαν αυτά που αποκαλύφθηκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα