Εύα Καϊλή: Εδωσε συμπληρωματική κατάθεση για το Qatargate

από fimotro

Νέες φωτογραφίες με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι έρχονται στη δημοσιότητα

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα ενώπιον των βελγικών ανακριτικών αρχών η Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση της Έυας Καϊλή κράτησε δυο με τρεις ώρες, απαντώντας στις ερωτησες που της έθεσαν, και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο αυτής της κατάθεσης. Η ακρόαση που θα κρίνει την προσωρινή της κράτηση ή όχι θα πραγματοποιηθεί στις 19 ή στις 20 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα ο πατέρας της Ευας Καιλή και η σύζυγός του, όπως λένε οι πληροφορίες, για να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία για τη μέρα που ο Αλέξανδρος Καιλής συνελήφθη με μία βαλίτσα η οποία είχε μέσα μισό εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια ώρα νέες φωτογραφίες με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι έρχονται στη δημοσιότητα

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις για την υπόθεση συνεχίζονται βάζοντας για τα καλά στο κάδρο πλέον και την ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά. Το POLITICO σήμερα αποκαλύπτει τις δωρεάν πτήσεις, τη μυστική συμφωνία και την “καταιγίδα” διαφθοράς στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το άρθρο ξεκινά με την αποκάλυψη ότι η Μαρί Αρενά, η πρόεδρος της ταξίδεψε στο Κατάρ αλλά δεν ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές αρχές ότι το ταξίδι και η διαμονή ήταν πληρωμένα από την κυβέρνηση του Κατάρ.

Η σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής Μαρί Αρενά λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει οριστικά από την προεδρία της υποεπιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πρακτικά η Αρενά είχε ήδη αποσυρθεί από αυτήν τη θέση στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά την αποκάλυψη της εκτεταμένης έρευνας για τις πράξεις διαφθοράς των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τρίτα κράτη, όπως το Κατάρ και το Μαρόκο.

Την άνοιξη του 2022 οι μυστικές υπηρεσίες μπαίνουν κρυφά στο σπίτι του ενώ εκείνος απουσιάζει και βρίσκουν πάνω από 700.000 χιλ ευρώ. H αποκάλυψη του σκανδάλου, οδηγεί όπως γράφει η Le Soir στη σύλληψη του Αντόνιο Παντσέρι στις 10.02 το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου. Λίγο αργότερα, στις 17.09 συλλαμβάνεται η Ευα Καιλή. Μία μέρα αργότερα στις 10 Δεκεμβρίου η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι συλλαμβάνονται στην Ιταλία και 2 μέρες αργότερα στις 12 Δεκεμβρίου, η βελγική αστυνομία πραγματοποιεί νέα έρευνα, σε δέκα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
30/03/2021
|
15:21
Σε αντίθεση με τον συνάδελφό της στο κόμμα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και επίσης ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, η Αρενά δεν έχει λάβει αίτημα για άρση της βουλευτικής της ασυλίας. Επίσης, προς το παρόν δεν την έχει «ενοχλήσει» η βελγική δικαιοσύνη, γεγονός το οποίο φρόντισε να υπενθυμίσει την Τετάρτη στη δήλωση που εξέδωσε για την παραίτησή της.

«Οι βελγικές αρχές δεν ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου, ούτε έχουν ερευνήσει το γραφείο ή το σπίτι μου, και το όνομά μου δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στην υπόθεση από τις δικαστικές αρχές», σημειώνει η ίδια.

Την ίδια ώρα νέες φωτογραφίες με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι έρχονται στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα