Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι νέες φυλακές που μεταφέρθηκε

από fimotro

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες κρατείτo η Εύα Καϊλή από την Παρασκευή που κινητοποιήθηκε η έρευνα των βελγικών Αρχών με συνέπεια τη σύλληψή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, Ειρήνης Ζαρκαδούλα, η Καϊλή μεταφέρθηκε χθες σε νεοανεγειρόμενες φυλακές στην περιοχή Χάρεν, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας της χώρας.

Οι φυλακές του Χάρεν δεν είναι σαν τις παραδοσιακές φυλακές. Θυμίζουν χωριό που αποτελείται από πολλά κτήρια και μονάδες, στην καθεμία εκ των οποίων κρατούνται περίπου 30 άτομα.

Οι κρατούμενοι μοιράζονται στα κτήρια ανάλογα με το προφίλ και την ηλικία τους και μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους χώρους της μονάδας. Συμμετέχουν σε υποχρεωτικές δραστηριότητες, όπως είναι οι υπηρεσίες στην κουζίνα ή στο πλυντήριο.

Στις φυλακές του Χάρεν κρατούνται διάφοροι τύποι ατόμων: άνδρες, γυναίκες, γυναίκες με παιδιά, νεαροί κρατούμενοι και ψυχιατρικοί ασθενείς. Συνολικά, το χωριό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1.190 κρατούμενους, οι οποίοι ζουν σε ομάδες ατόμων που λειτουργούν αυτόνομα και ως ενιαία κοινωνική ομάδα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει εργασία, αθλητικές δραστηριότητες, χαλάρωση και εκμάθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13/12/2022
|
08:25
Χιλή: Δεκάδες δασικές πυρκαγιές απειλούν κατοικημένες περιοχές
Το «χωριό» των φυλακών του Χάρεν θεωρείται οικολογικά βιώσιμο, καθώς εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας: ηλιακά πάνελ στις οροφές, 37.000τμ πρασίνου, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και παραγωγής ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα