Eurovision: Ο Ερντογάν χαρακτηρίζει τη διοργάνωση απειλή για την οικογένεια

από fimotro

Δύο εβδομάδες, περίπου, μετά τον μεγάλο τελικό της Eurovision, η διοργάνωση δέχεται τα πυρά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αφοριστικός, όπως πάντα στις δηλώσεις και τις θέσεις του, άνοιξε πυρ προς τον διαγωνισμό τραγουδιού. Κατηγόρησε, μάλιστα, ότι η Eurovision φέρεται να ενθαρρύνει την «εξουδετέρωση των φύλων» και απειλεί την παραδοσιακή οικογένεια.

Σύμφωνα με το Asssociated Press, σε ομιλία του μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ως «δούρειους ίππους της κοινωνικής διαφθοράς» και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είχε δίκιο που κράτησε την Τουρκία εκτός του διαγωνισμού από το 2012.

Ήταν μια προφανής αναφορά στον Ελβετό τραγουδιστή Nemo, ο οποίος κέρδισε τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision νωρίτερα αυτόν τον μήνα με το «The Code», σχολιάζει το Asssociated Press.

«Σε τέτοιες εκδηλώσεις, έχει γίνει αδύνατο να συναντήσεις ένα φυσιολογικό άτομο», υποστήριξε ο Ερντογάν. «Καταλαβαίνουμε πως πήραμε τη σωστή απόφαση κρατώντας την Τουρκία εκτός αυτού του επαίσχυντου διαγωνισμού τα τελευταία 12 χρόνια», πρόσθεσε.

Βεβαίως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αναλογίζεται ότι η Eurovision πάντα ήταν ένας θεσμός όπου η διαφορετικότητα πρωταγωνιστούσε σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και τις χρονιές που συμμετείχε η Τουρκία.

Επίσης, φέτος, η Σερτάμπ -που εκπροσώπησε την Τουρκία και κέρδισε- έδωσε το παρών στην 68η διοργάνωση.

Eurovision – Η αποχώρηση της Τουρκίας

Η TRT ανακοίνωσε την αποχώρησή τους από το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στις 14 Δεκεμβρίου 2012, επικαλούμενη τη δυσαρέσκεια με τους κανόνες του διαγωνισμού.

Τα τουρκικά μίντια ισχυρίστηκαν ότι η απόφαση ήταν λόγω του ομοφυλοφιλικού περιεχομένου του Διαγωνισμού. Η TRT δεν μετέδωσε τους διαγωνισμούς το 2013 και το 2014. Το 2013, ο κύριος λόγος που επικαλέστηκαν ήταν το λεσβιακό φιλί της Φιλανδίας και το 2014 η αυστριακή drag queen Κοντσίτα Βούρστ. Τον Μάιο του 2014, ο Βολκάν Μποζκίρ, μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Τουρκία δεν θα συμμετέχει πλέον στον διαγωνισμό μετά τη νίκη της Κοντσίτα Βούρστ.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώνονται από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας η οποία επιμένει στο ότι το σύστημα ψηφοφορίας είναι άδικο και ότι μία επιστροφή θα είχε πραγματοποιηθεί εάν υπήρχε κάποια βελτίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Facebook Twitter Instagram Linkedin Tumblr Youtube Email Tiktok Blogger
Warning: Undefined array key "yelp" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "threads" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

Warning: Undefined array key "bluesky" in /home/fimotro/public_html/wp-content/themes/soledad/inc/elementor/modules/penci-social-media/widgets/penci-social-media.php on line 278

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved – Μητρώο online media: 12508