Έτσι θα μπορούμε να ταξιδέψουμε στα νησιά

από fimotro

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR ή self test

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR ή αρνητικό self test θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στα νησιά από το ερχόμενο Σάββατο, 15 Μαϊου, οπότε και απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με το άνοιγμα του τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί θα προτείνουν στην κυβέρνηση τη χρήση των παραπάνω παραμέτρων και την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ώστε να εξελιχθεί ομαλά η τουριστική περίοδος.

Πιο αναλυτικά, το σενάριο για τα νησιά προβλέπει τα εξής:

-Υποχρεωτική διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Όσον αφορά στους τουρίστες, αναμένεται να ισχύουν τα εξής:

-Θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

-Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

-Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα