Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

από fimotro

Τρία self test αντί για δύο για όλους την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου

Δύο rapid και τρία self test οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση κρούσματος

Τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και το υγειονομικό πρωτόκολλο που καλούνται να ακολουθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό ανακοίνωσαν  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Επιτροπή και  κυβέρνηση κατέληξαν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με τρεις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η υπουργός Παιδείας Νίκη  Κεραμέως, ανακοίνωσε τις τρεις αλλαγές όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα.

Τρεις βασικές αλλαγές στα σχολεία:

  • Ένα επιπλέον self  για την πρώτη βδομάδα –  10  εως 15  Ιανουαρίου. Τρία δωρεάν self test. To πρώτο self test θα γίνει την Κυριακή τα άλλα δύο Τρίτη και Πέμπτη.
  • Τα δωρεάν 2 εβδομαδιαία self test θα διθενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και απο τους εμβολιασμένους καθηγητές
  • Σε περίπτωση κρούσματος, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού. Αυξημένος έλεγχος σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid και ένα self test, συν τα δύο σελφ τεστ στάνταρ. Οι εμβολιασμένοι τρία self test σε μία εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί το ίδιο.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:

  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες:
  • δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

«Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά rapid test για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Θα υπάρξουν αναλυτικές ερωτήσεις/απαντήσεις για τα νέα πρωτόκολλα», τόνισε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα