Ετοιμη να άρει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από ΗΠΑ η Ευρώπη

από fimotro

Η ΕΕ ετοιμάζεται να άρει τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ ακόμα και αυτή την εβδομάδα, μεταδίδει το Bloomberg.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα επιστροφής προς την κανονικότητα παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού.

Η Πορτογαλία, η οποία κρατά την Προεδρία της ΕΕ για το τρέχουν εξάμηνο πρότεινε να μπουν στη «λευκή λίστα» ΗΠΑ, Αλβανία, Χονγκ Κονγκ, Λίβανος, Μακάου, Βόρεια Μακεδονία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και Ταϊβάν. Αν δεν υπάρχουν αντιδράσεις, η λίστα μπορεί να υιοθετηθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με διπλωμάτη.

Ενώ κάποια κράτη μέλη ήδη επιτρέπουν τις επισκέψεις στους εμβολιασμένους αμερικανούς η ένταξη στη «λευκή λίστα» σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα αρθούν για το σύνολο του μπλοκ. Παράλληλα τα κράτη-μέλη θα είναι ελεύθερα να επιτρέψουν ταξίδια από τις ΗΠΑ, χωρίς καραντίνα ανεξάρτητα από το στάτους σε ότι αφορά τον εμβολιασμό.

Παρά την πρόοδο πάντως, τα ταξίδια πάνω από τον Ατλαντικό δεν θα απελευθερωθούν πλήρως αν οι ΗΠΑ δεν άρουν αμοιβαία την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ταξιδιώτες από την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα