Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις πτώχευσης υπέβαλε ο αμερικανικός όμιλος μόδας J Crew. Σύμφωνα με τους Financial Times, γίνεται η πρώτη μεγάλη επιχείρηση λιανικής πώλησης ρούχων που δέχεται τέτοιο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη και με ρούχα που κατά καιρούς έχει φορέσει η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η μητρική της Chinos Holdings έχει υποβάλει αίτηση προκειμένου να της χορηγηθεί προστασία βάσει του Chapter 11 (πτωχευτική διαδικασία των ΗΠΑ).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, η J Crew δήλωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της για μετατροπή χρέους αξίας $1,5 δισ. σε ίδια κεφάλαια. Ανέφερε επίσης, ότι έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. δολαρίων, καθώς θα συνεχίζεται η διαδικασία πτώχευσης. Επίσης, θα διατηρήσει τη μάρκα Madewell.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα, αν και ο τελικός αριθμός που σκοπεύει να κλείσει δεν έχει ακόμη καθοριστεί, σύμφωνα με άνθρωπο που έχει γνώση του θέματος.

H αλυσίδα ρούχων που υπέβαλε την αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια, έχει χρέος ύψους 1,65 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα