Εθνική Πινακοθήκη: Στην τελική ευθεία οι εργασίες εκσυγχρονισμού

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τοποθετήθηκαν τα καθίσματα στο αμφιθέατρο

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Πινακοθήκης που θα εγκαινιαστεί στις 25 Μαρτίου 2021 από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο κτίριο πραγματοποίησε την τακτική εβδομαδιαία αυτοψία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το αμφιθέατρο του μουσείου ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση των καθισμάτων. Επίσης, στο χώρο του φουαγιέ ολοκληρώνεται η κατασκευή του βεστιαρίου και του πωλητηρίου. Ολοκληρώθηκε ο χώρος του καφέ στον γ’ όροφο, ενώ ολοκληρώνεται και το πωλητήριο που βρίσκεται δίπλα του.

Στους εκθεσιακούς χώρους έχουν ολοκληρωθεί τα δάπεδα, οι επενδύσεις και οι φωτισμοί, και προχωρούν οι εργασίες στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

«Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει τηρείται, προκειμένου το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης να παραδοθεί εγκαίρως και να προχωρήσει το στήσιμο της έκθεσης. Στα εγκαίνια, τα οποία έχουν καθοριστεί από τον πρωθυπουργό για τις 25 Μαρτίου 2021, θα είναι όλα έτοιμα», δήλωσε η κ. Μενδώνη και πρόσθεσε:

«Η ανακαινισμένη Πινακοθήκη θα τοποθετήσει την Αθήνα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, των οποίων οι Πινακοθήκες αφηγούνται την ιστορία της σύγχρονης ζωγραφικής των χωρών τους».

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ «στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει το στήσιμο των έργων». Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα