Εθνική Ασφαλιστική: Ολοκληρώθηκε το deal πώλησης στη CVC

από fimotro

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε επισήμως την ολοκλήρωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά και το επίσημο πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp). Το πιο σημαντικό σημείο αυτής της συμφωνίας; Ότι δεν υπάρχει από πλευράς DG Comp κανένας απολύτως αστερίσκος και καμία προϋπόθεση για την έγκριση της συγκεκριμένης συμφωνίας εξαγοράς παρά τις φήμες πως θα υπάρχει όρος για τη ρευστοποίηση κάποιας υγειονομικής συμμετοχής του CVC ή έστω τον περιορισμό της παρουσίας του στον κλάδο. Τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, δεν προβλέπεται.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας
Η Εθνική Τράπεζα («ΕΤΕ») ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την αποεπένδυση ποσοστού 90.01% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΓΑ «Η ΕΘΝΙΚΗ» («Εθνική Ασφαλιστική») στο
CVC Capital Partners’ Fund VII (“CVC”) κατόπιν της λήψης των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των εθνικών και ενωσιακών εποπτικών Αρχών.

H συναλλαγή περιλαμβάνει την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής που ανήκουν στην Τράπεζα στη νεοσύστατη θυγατρική της CVC, Ethniki Holdings S.à.r.l («Αγοραστής») και την αγορά από την Τράπεζα ποσοστού 9.99% στο μετοχικό κεφάλαιο του Αγοραστή.

Η συναλλαγή έχει θετική επίπτωση κατά περίπου 90 μονάδες βάσης στον Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων της 31.12.2021.

Η CVC Capital Partners είναι μια εταιρεία επενδύσεων με γραφεία σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται είναι επενδυμένα σε πάνω από 100 επιχειρήσεις παγκοσμίως και απασχολεί πάνω από 450 χιλ. εργαζομένους.

Τα CVC Funds έχουν σημαντική εμπειρία επενδύσεων σε ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από €1.5 δισ. στη χώρα από το 2017.

Η Morgan Stanley & Co. International plc και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ για τη συναλλαγή, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και Καρατζά και Συνεργάτες ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι, και η εταιρεία EY ως σύμβουλος επί λογιστικών και αναλογιστικών θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα