Ετεροδημότες – Εθνικές εκλογές: Δείτε πώς θα κάνετε αίτηση με ένα κλικ

από fimotro

Για πρώτη φορά η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει και μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών

Οι ετεροδημότες που επιθυμείτε να ψηφίσετε στο τόπο διαμονής σας μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση.

Με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, καταρτίζονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και ψηφίζετε:

  • στις ευρωεκλογές, στα κοινά εκλογικά τμήματα του τόπου διαμονής σας
  • στις εθνικές ή ταυτόχρονες εκλογές (εθνικές και ευρωεκλογές την ίδια μέρα) σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών στις πρωτεύουσες των νομών (εξαιρούνται οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης)

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς στο Taxisnet.

Για πρώτη φορά η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει και μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών https://aitiseis.eterodimotes.gov.gr.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή λειτουργεί μόνο ως κέντρο υποδοχής των αιτημάτων, τα οποία ακολούθως διοχετεύει και ανακατευθύνει στους δήμους ευθύνης, οι οποίοι εμπλέκονται στην ετεροδημότευση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι μια διαδικασία που παίρνει κάποιες μέρες μέχρι την ένταξη του εκλογέα στους ειδικούς αυτούς καταλόγους, καθώς το αίτημα θα πρέπει να φτάσει στους δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες.

Ετσι, εκτιμάται πως το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις επικείμενες εθνικές εκλογές φτάνει μέχρι τις πρώτες τρεις ημέρες του Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα