Την Παρασκευή στα 3 εκατ. οι πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση

Κάτω από τα 40 έτη έπεσε ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι στο 7ήμερο μέσο όρο έχουμε 2.040 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της covid-19 και στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα είναι 21.136 και ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, είπε ότι η επιχείρηση στα νησιά προχωράει κανονικά και συνολικά οι εμβολιασμοί στην επικράτεια αποκτούν νέα δυναμική, καθώς ακολουθούν νέες ηλικιακές ομάδες και τα εμβολιαστικά κέντρα ενισχύονται.

Σήμερα θα ξεπεράσουμε -όπως είπε- τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Την Παρασκευή, προσέθεσε ο υπουργός, θα φτάσουμε τους 3 εκατ. πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 3,8% και τα ενεργά κρούσματα στα 21.136. Οι περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι η Δυτική Ελλάδα, η Αττική, η Θεσσαλία και το Νότιο Αιγαίο, ενώ αύξηση παρουσίασαν το Βόρειο Αιγαίο, η Κρήτη και η Ήπειρος.

Έχουν γίνει μέχρι τώρα 4.554.868 εμβολιασμοί, και σήμερα θα πάμε πάνω από 4,6 εκατ. πολίτες έστω και με μία δόση, καθώς και 1,7 πλήρως εμβολιασμένους. Την Παρασκευή θα ξεπεράσουμε τα 3 εκατ. πολίτες με τουλάχιστον μία δόση.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ξεπερνάμε κάθε μέρα τους 103.000 εμβολιασμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση σε μέσο όρο εμβολιασμών ανάμεσα στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην 5η θέση ανάμεσα στους 27 σε ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλωνα της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση με τη Γαλάζια Ελευθερία, ανοίγει τον τουρισμό με ασφάλεια. Προχωρά ο εμβολιασμός στα νησιά με το Johnson & Johnson, προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία, ενώ ανοίγουμε και άλλα κέντρα στα νησιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα