Εσωστρέφεια και μιζέρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Παππά στο Ειδικό Δικατήριο

από fimotro

Αμηχανία και… πολυφωνία για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η είδηση ότι ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Χρήστο Καλογρίτσα παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα μετά τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα λίγες ημέρες πριν φύγει από την εξουσία).

Επισήμως, παρέχεται στήριξη στον Νίκο Παππά και γίνεται προσπάθεια, αναμενόμενη, να παρουσιαστεί ως δήθεν πολιτική δίωξη. Τα έχει ξαναπεί αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ενέργειες στο σκοτάδι που προηγήθηκαν της διαδικασίας-καρικατούρα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, στο πλαίσιο του νόμου Παππά που κατέπεσε στο ΣτΕ. Δεν έπεισε κανέναν, ούτε καν τα στελέχη του που μέχρι χθες ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να τον απομακρύνει από το στενό κύκλο των συνεργατών του.

Για το τι έκανε ή τι δεν έκανε ο Νίκος Παππάς, ως υπουργός, για το τηλεοπτικό τοπίο, τα έχει περιγράψει καλύτερα από πολλούς ο Γιάννης Ραγκούσης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2016 που τα έγραφε για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και τον Νίκο Παππά: «Διεκδικώντας για τον εαυτό της μία κλειστή πολιτική ομάδα το δικαίωμα να διαχειριστεί δημόσια περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ερήμην του Κοινοβουλίου, της κοινωνίας, μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας συνιστά απολυταρχική επιλογή, σικελικής έμπνευσης που με βεβαιότητα θα καταστεί ποινικά ελεγκτέα». Ο κ. Ραγκούσης κατηγορούσε επίσης την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά ότι «προσκαλεί σε μία αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται», εγκαλώντας τους κ.κ. Τσίπρα, Καμμένο και Παππά ότι οι τηλεοπτικές άδειες είναι δημόσια και όχι προσωπική τους περιουσία…

Το τι έγινε τότε, λοιπόν, το λένε και μόνοι τους στον ΣΥΡΙΖΑ… Η πρώτη εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ομερτά, αλλιώς θα την πληρώσουμε όλοι μαζί. Ετσι εξηγείται και η ανάρτηση στελεχών όπως ο Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος αν και στέλεχος της «Ομπρέλας» και «άσπονδος»… σύντροφος του κατηγορούμενου πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι η δίωξή του είναι παράσημο. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί που θα ήθελαν να μιλήσουν δημοσίως για ένα από τα πιο σκοτεινά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και στενό, στενότατο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν το έχουν κάνει. Ακόμα, τουλάχιστον.

Προκάλεσε έκπληξη ωστόσο το άρθρο του έμπειρου Γιώργου Λακόπουλου, ο οποίος με σαφή διάθεση προστασίας του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, προτρέπει τον Νίκο Παππά να παραιτηθεί!!! «Η -αναμενόμενη- εξέλιξη που φέρνει τον Παππά μπροστά στην υποχρέωση να κάνει κάτι πραγματικά γενναίο: Να αποσυνδέσει τον εαυτό του από το κόμμα του.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατραπεί σε μηχανισμό υπεράσπισής του -όπως είναι ο στόχος της δίωξης- δεν πάει μόνο με τη θηλιά στο λαιμό στις εκλογές. Ενδεχομένως, θα διαλυθεί κιόλας», έγραψε ο Γιώργος Λακόπουλος, μεταφέροντας την προσωπική του θέση, η οποία όμως δεν είναι μακριά από τις θέσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο άρθρο, ο κ. Λακόπουλος υποστηρίζει μεν ότι ο κ. Παππάς δεν έχει ποινική ευθύνη και ότι αν πρέπει να πάει σε δικαστήριο, αυτό θα πρέπει να είναι το «δικαστήριο του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά σημειώνει ότι ο κ. Παππάς, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στη διακυβέρνηση 2015-2019, δεν θέσπισε αντικειμενικά κριτήρια για τη λειτουργία των καναλιών, δεν θωράκισε την ανεξαρτησία της κρατικής τηλεόρασης.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θορυβώδης, υβριστική, ανούσια, αλλά με σαφήνεια στηρικτική προς τον Νίκο Παππά, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ταυτίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο αναλυτικά: «Ο προεκλογικός σχεδιασμός της Ν.Δ. και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην προανακριτική-παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα. Οσα σενάρια και να απεργάζεται ο κ. Μητσοτάκης, μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν:

– Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τη φορολογία, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με έναν νόμο που είναι ακόμα σε ισχύ και επί Ν.Δ.

– Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο. Το Δημόσιο αντί να εισπράττει, πληρώνει με κάθε λογής λίστες Πέτσα να νομιμοποιούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Μέσα χωρίς ίχνος κριτηρίων, για να αποθεώνουν την κυβέρνησή του.
Και έχουν το θράσος και μιλούν για την ελευθερία του Τύπου οι ξεδιάντροποι που διώκουν και παρακολουθούν δημοσιογράφους και έχουν ρίξει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και στην 108η παγκοσμίως».

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ενώ είχε και το χρόνο και την ευχέρεια να στηρίξει προσωπικά τον Νίκο Παππά, με κάποια ανάρτηση όπως καθημερινά κάνει άλλες φορές, αυτή τη φορά δεν το έκανε. Τουλάχιστον ακόμα. Γνωρίζει και ο ίδιος ωστόσο ότι όλα αυτά τα επιχειρήματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη. Και δεν έπεισαν κανέναν. Ούτε καν ψηφοφόρους και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ…

Στο κλίμα που δημιουργεί η παραπομπή Παππά που στον ΣΥΡΙΖΑ ανέμεναν -ίσως και από τότε που ο κ. Καλογήρου εσπευσμένα άλλαζε τους Ποινικούς Κώδικες λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, στο τελευταίο νομοθέτημα της κυβέρνησης που έφευγε- ήρθε και άλλη μία είδηση που «ταρακούνησε» το σύστημα. Η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη, και των πρώην εισαγγελέων διαφθοράς Χρ. Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αναφορικά με την κατάχρηση εξουσίας στη σκευωρία της Novartis. Οπου οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis, υπόθεση που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

Οπου «σκευωρία» δεν αναφέρεται το σκάνδαλο Novartiς που προφανώς υπήρξε, αλλά η προσπάθεια του συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο Novartis για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αφήνοντας το πραγματικό σκάνδαλο Novartis έξω από την έρευνα, καλύπτοντάς το…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα