Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


“Απαράδεκτος διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου”

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το αμφιλεγόμενο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του οποίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να κατηγορήσει τους συλλήβδην τους δημοσιογράφους για την δημοσκοπική του κατρακύλα και τις ενδοκομματικές του τριβές, υποστηρίζοντας πως χρηματίζονται από την κυβέρνηση για να την παρουσιάζουν με θετικό τρόπο.

Θέση για το ζήτημα έλαβε και η ΕΣΗΕΑ, η οποία με επιστολή της προς τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη καταγγέλλει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει πως δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου και πως οι ειδήσεις… αγοράζονται!

Στην επιστολή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα