ΕΣΕΕ: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις ΜμΕ

από fimotro

Δήλωση για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας.

Στη δήλωση αναφέρει ότι:
«Οι επτά νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ ρυθμίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση σοβαρά προβλήματα που συσσωρεύονται επικίνδυνα τα τελευταία τρία χρόνια στις «πλάτες» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξαιτίας των διαδοχικών κρίσεων. Χωρίς να αποτελούν πανάκεια στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, τα μέτρα δημιουργούν ένα ισχυρότερο πλέγμα προστασίας, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τόσο οι βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό όσο και η δυνατότητα αναβίωσης των 120 ή 72 δόσεων και, ακόμη περισσότερο, η ευκαιρία που δίνεται στους συνεπείς οφειλέτες που δημιούργησαν οφειλές λόγω πανδημίας ή πληθωρισμού να ενταχθούν σε νέο σχήμα 72 δόσεων, δημιουργούν και στον κλάδο του εμπορίου ένα ασφαλέστερο «διάδρομο διαφυγής» για τους πιο αδύναμους συναδέλφους που έχουν «ξεμείνει» από ρευστότητα, ένεκα των πληθωριστικών πιέσεων που αυξάνουν το ενεργειακό κόστος και μειώνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Επιπλέον, θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αγορά θα έχουν η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ και η εισοδηματική ενίσχυση των συνταξιούχων.

Αναμφίβολα, ολόκληρο το κυβερνητικό πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων θα πρέπει να συμπληρώνεται συνεχώς με τα κάθε φορά απαραίτητα μέτρα, σε συσχέτιση με το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσα στο ιδιαίτερα «εύθραυστο» γεωπολιτικό περιβάλλον και με στόχο, όχι μόνο την αντιμετώπιση των διαδοχικών κρίσεων αλλά και την προσαρμογή των ΜμΕ στις αυξανόμενες απαιτήσεις της μεγάλης διπλής πρόκλησης, του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού τους. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο μέτρο που θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα τονώσει τη ρευστότητα της αγοράς και ιδιαίτερα των πολύ μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα