Ερντογάν: Περιμένει σύντομα λύση για τα F-16 – «Είναι στα χέρια του Μπάιντεν»

από Philippos

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχει με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου της G20 είπε ότι αναμένει να επιλυθούν σύντομα τα ζητήματα σχετικά με την αγορά αμερικανικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία

Επίλυση του ζητήματος των F-16 σύντομα περιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Τουρκλία από το Μπαλί.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχει με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου της G20 είπε ότι αναμένει να επιλυθούν σύντομα τα ζητήματα σχετικά με την αγορά αμερικανικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία.

Στην προκαθορισμένη συνέντευξή του από το αεροπλάνο της επιστροφής από το Μπαλί, ο Ερντογάν είπε ότι ο Μπάιντεν του είχε πει πως το θέμα είναι «στα χέρια του».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι ο Μπάιντεν τον ευχαρίστησε για το θέμα των ουκρανικών σιτηρών: «O Μπάιντεν, φυσικά, μας εξέφρασε πρώτα τις ευχαριστίες του για αυτά τα θέματα. ‘Σας ευχαριστώ για τον ρόλο σας σε αυτόν τον διάδρομο σιτηρών’ είπε.

Πέρα από αυτό, είπε ότι ‘η δουλειά είναι εντελώς στα χέρια του, είναι ευαίσθητος σε αυτό’ για το θέμα των F-16.

Θα συνεχίσουμε τις σχέσεις μας σε αυτό το θέμα. Εδώ, παρακολουθώντας στενά αυτή τη διαδικασία των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας μας, ελπίζω ότι θα επιλύσουμε το ζήτημα των F-16 με αυτήν την ευκαιρία, σε σύντομο χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα