Ερντογάν: Μην μας εξοργίζετε

από fimotro

To σκοινί της προκλητικότητας τραβά ακόμη περισσότερο ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ μάχεται να αναδειχθεί κεντρικός παράγοντας στη σκακιέρα των γεωτρήσεων. «Μη μας εξοργίζετε…» διαμηνύει, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι οι Αμερικανοί με την Exxon Mobil «κάνουν κοινές εργασίες με τους Ελληνοκύπριους. Και οι Αμερικανοί έχουν ένα αέρα που λέει ”εκεί μην μπείτε εσείς, από κει και πέρα κάντε ό,τι θέλετε”. Εμείς σαφώς πρώτα ξεκινήσαμε από τον βορρά. Γι΄ αυτή τη δουλειά θα έχουμε δύο γεωτρύπανα και δύο πλοία σεισμικών ερευνών. Το ένα γεωτρύπανό μας θα δουλέψει στην ανατολική Μεσόγειο, το άλλο στην Μαύρη Θάλασσα. Τα πλοία σεισμικών ερευνών ήδη εργάζονται άλλωστε. Θα συνεχίσουμε αυτό τον δρόμο με αποφασιστικότητα. Για την προστασία τους έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σε αυτό το θέμα λέμε και στους φίλους μας αυτό που πρέπει. Λέμε ”μη μας εξοργίζετε”».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι με βάση τους κανόνες διεθνούς δικαίου ό,τι και να βγει από τα χωρικά ύδατα ανήκει σε όλους τους Κυπρίους. «Ο,τι υπάρχει σε μας στη βόρεια Κύπρο, και ό,τι υπάρχει στη νότια Κύπρο διαμοιράζεται με βάση τον πληθυσμό. Αλλά δεν εννοούμε τον διαμοιρασμό μετά που θα βγει. Εσείς με ποιον θα κάνετε αυτή τη συμφωνία; Κάνοντας αυτή τη συμφωνία πρέπει να είναι εκεί και οι αξιωματούχοι της «ΤΔΒΚ» (Ψευδοκράτος) ή να είναι μέσα και οι εγγυήτριες δυνάμεις. Αν εννοείται τον διαμοιρασμό με το να λέτε έβγαλα τόσο προϊόν, αυτό δεν είναι δίκαιο. Για να είναι δίκαιο πρέπει από την αρχή να γίνουν μαζί οι εργασίες συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας του διαγωνισμού. Αμοιβαία εμπιστοσύνη μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί. Η δική μας αντίληψη είναι αυτή», επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα