Ερντογάν για σεισμό στην Τουρκία: Τον Μάρτιο αρχίζει η κατασκευή 199.739 κτιρίων

από Philippos

Τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη στήριξη των εκατομμυρίων πληγέντων από τους δύο φονικούς σεισμούς, καθώς και τα σχέδια για να “αναγεννηθούν” οι 11 επαρχίες της Τουρκίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Χατάι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε ότι το κράτος λειτούργησε… άψογα: “Από την πρώτη στιγμή, κινητοποιήθηκαν όλα τα υπουργεία, τους φορείς, τους δήμους και τις ΜΚΟ. Ενεργοποιήσαμε τον κρατικό μηχανισμό για να αρχίσουμε τις έρευνες και τις επιχειρήσεις διάσωσης. Δουλέψαμε μέρα και νύχτα για να απεγκλωβίσουμε τους πολίτες μας από τα ερείπια και να τους βοηθήσουμε να επανενωθούν με τους δικούς τους. Παρά τους κινδύνους από τους μετασεισμούς, που έχουν ξεπεράσει τους 6.000, οι διασώστες μας συνέχισαν το ηρωικό τους έργο”.

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέχεια, καλύφθηκαν οι στεγαστικές ανάγκες 1. 600.000 ανθρώπων. ενώ τον Μάρτιο θα αρχίσει η κατασκευή 199.739 κτιρίων στις πληγείσες επαρχίες, “λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ποιότητα του εδάφους και την προστασία αρχαίων οικισμών. Κανένα κτίριο δεν θα έχει περισσότερους από 3 ή 4 ορόφους”.

“Παγώνουν” οι οφειλές δανειοληπτών
Όσον αφορά στα μέτρα οικονομικής στήριξης, ο Ερντογάν τόνισε: “Παρέχουμε ενίσχυση 100.000 λιρών στους συγγενείς των νεκρών πολιτών μας. Επίσης, αναβάλλονται για έξι μήνες οι οφειλές δανειοληπτών, που τραυματίστηκαν στους σεισμούς. Οι τράπεζες μας διαγράφουν τα πιστωτικά χρέη των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, αναβάλλονται από τη Halk Bank για έξι μήνες οι πληρωμές δανείων 150.000 εμπόρων.

Παράλληλα, οι τράπεζες μας άρχισαν να παρέχουν δάνεια με ευνοϊκούς όρους για τις περιοχές της καταστροφής. Θα πραγματοποιήσουμε τις πληρωμές στήριξης για τους κτηνοτρόφους μας στη σεισμογενή ζώνη στα τέλη Φεβρουαρίου. Θα καλύψουμε άμεσα τις επείγουσες ανάγκες 12.000 μελισσοκόμων μας σε αυτές τις επαρχίες.

Έχουμε αναβάλει τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις των φορολογουμένων μας σε αυτές τις επαρχίες μέχρι τις 31 Ιουλίου”.

Χτίσιμο σχολείων και τζαμιών
“Αποφασίστηκε ότι 109 από τα 128 σχολεία μας θα κατεδαφιστούν και θα ξαναχτιστούν. Αξιολογούμε την κατάσταση κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεχωριστά.

Έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση και επισκευή των πολιτιστικών μας αγαθών, όπως τάφους και τζαμιά. Στόχος μας είναι να τα ανακτήσουμε μέσα σε ένα χρόνο”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα