Ερντογάν: Διώκονται χρήστες που έγραψαν fake news για την υγεία του

από fimotro

Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες κατά 30 ατόμων που φέρονται να διέσπειραν «ψευδείς ειδήσεις» στα social media, διαδίδοντας την είδηση πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι βαριά άρρωστος, έως και ετοιμοθάνατος.

Πολλές από τις εν λόγω αναρτήσεις έγιναν συνοδεία του χάσταγκ #νεκρός.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας αναφέρονταν τα εξής: «Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ψηφιακής περιπολίας μας, διαπιστώθηκε ότι το χάσταγκ #νεκρός ξεκίνησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Twitter, αναφερόμενο στον Πρόεδρό μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»

«Κάτω από το προαναφερθέν χάσταγκ εντοπίστηκαν 30 άτομα, τα οποία κρίθηκε ότι μοιράστηκαν παραπληροφόρηση και περιεχόμενο χειραγώγησης, καθώς και περιεχόμενο που προσβάλλει, χλευάζει, προσβάλλει και υβρίζει τον Πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχουν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες/έργα εναντίον τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα