Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σχεδόν τρεις φορές περισσότερα νέα κρούσματα Covid-19 σε σχέση με τη Δευτέρα ανακοίνωσε την Τρίτη το Ινστιτούτο  Robert Koch στη Γερμανία.

Ειδικότερα το Ινστιτούτο ανακοίνωσε 933 νέα κρούσματα, ενώ τη Δευτέρα ο αριθμός που είχε ανακοινωθεί ήταν 357 κρούσματα. Μάλιστα ο δείκτης μεταδοτικότητας Ro φαίνεται πως ξεπέρασε το 1 τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα με πηγές του Ινστιτούτου που επικαλείται το Business Insider.

Η εξέλιξη προκάλεσε ανησυχία, καθώς έρχεται μια εβδομάδα μετά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού από τη γερμανική κυβέρνηση. Ωστόσο, ο αυξημένος αριθμός θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από καθυστερημένες καταγραφές κρουσμάτων. Μάλιστα το CNN ανέφερε ότι λόγω στατιστικών αβεβαιοτήτων, το Ινστιτούτο είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί για το εάν τα κρούσματα έχουν πράγματι αυξηθεί συνολικά.

Η Μέρκελ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι εάν το ποσοστό R υπερβαίνει το 1, το σύστημα υγείας της Γερμανίας θα μπορούσε να κατακλυστεί, σύμφωνα με το Reuters. Την Πέμπτη, η καγκελάριος καθόρισε τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα εφαρμοστεί ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης», που θα οδηγούσε στην επαναφορά του lockdown σε οποιαδήποτε περιοχή όπου τα νέα κρούσματα του ιού φτάνουν τα 50 ανά 100.000 άτομα σε περίοδο επτά ημερών. Τρεις περιοχές – ένα σχετικά μικρό τμήμα της Γερμανίας – έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το «φρένο». Μετά και τα σημερινά στοιχεία, η Γερμανία είχε καταγράψει 170.508 κρούσματα και 7.533 θανάτους από τον ιό, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα