Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού συνδέεται με ταξίδια στην Αντίγκουα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Δημόσια Αρχή Υγείας της Αγγλίας (PHE) ανέφερε πως μια νέα μετάλλαξη κορωνοϊού ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία. Η νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε σε δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αντίγκουα, με την PHE να προσθέτει ότι έχει κάποια κοινά γνωρίσματα με άλλες, όμως δεν θα κατηγοριοποιηθεί ως παραλλαγή ειδικού ενδιαφέροντος προς το παρόν.
Η αγγλική υγειονομική αρχή είπε ότι η παραλλαγή, γνωστή ως VUI-202103/01, θεωρήθηκε ως μετάλλαξη υπό διερεύνηση στις 4 Μαρτίου, αφότου δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στη Νοτιοανατολική Αγγλία, σε άτομα που είχαν προσφάτως ταξιδέψει στην Αντίγκουα.«Η μετάλλαξη περιλαμβάνει τις μεταλλάξεις στην ακίδα E484K και N501Y, που σχετίζονται συνήθως με Παραλλαγές Ειδικού Ενδιαφέροντος (Variants of Concern-VOC), εντούτοις δεν παρουσιάζει συγκεκριμένες απαλοιφές, που θα οδηγούσαν στο να οριστεί ως VOC», τονίζει σε μια ανακοίνωση η PHE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα