Ερευνα Κομισιόν για πρακτικές «καρτέλ» από Facebook

από fimotro

Επίσημη έρευνα ξεκινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις φερόμενες ως αντίθετες προς τον ανταγωνισμό πρακτικές του Facebook, σε μια απόπειρα να εξετάσει αν η εταιρεία υπονομεύει τους ανταγωνιστές τηςστις διαδικτυακές αγγελίες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ήδη στείλει ερωτήματα στο Facebook και σε ανταγωνιστές του για να διερευνήσει αν το κοινωνικό δίκτυο στρεβλώνει την αγορά αγγελιών, μέσα από τη δωρεάν προώθηση των υπηρεσιών του Marketplace στους 2 δισ. χρήστες του.

Το Facebook ήταν μέχρι στιγμής η μόνη αμερικανική εταιρεία από τις Big Tech που δεν ήταν αντιμέτωπη με κάποια επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για Microsoft, Amazon, Apple και Google. Η έναρξη επίσημης έρευνας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες, αν και το χρονικό πλαίσιο είναι ακόμη υπό συζήτηση, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Facebook δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα