Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις για κάλυψη αναγκών

από fimotro

Χιλιάδες προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών «έβγαλε» το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τους συναδέλφους του να ολοκληρώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις, ώστε μέσα στον Δεκέμβριο να οριστικοποιηθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν.

Το πλάνο προβλέπει 19.700 προσλήψεις ως το τέλος του 2020, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της διετίας 2019/20. Προτεραιότητες αποτελούν η Υγεία και η Παιδεία, με βάση την αναλογία 1 προς 1.

Το σύνολο των υπηρετούντων στο Δημόσιο, σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, ανέρχεται σε 525.268 μόνιμους υπαλλήλους και 51.680 έκτακτο προσωπικό. Οι αποχωρήσεις την διετία 2018-19 ανέρχονται στις 20.300, ενώ άλλοι 10.000 μόνιμοι υπάλληλοι υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη χρονιά.

Με βάση τον σχεδιασμό, για την διετία 2019-20, οι προσλήψεις θα ανέλθουν στις 19.700, δηλαδή ακριβώς στον κανόνα 1 προς 1. Μεγαλύτερη ευελιξία παρέχει το γεγονός ότι οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στους εκπαιδευτικούς εξαιρούνται από αυτό το μέτρο, ύστερα από συμφωνία που υπάρχει με τους εταίρους.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους θεσμούς για την εξαίρεση από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των δαπανών, άρα και των προσλήψεων, για τις ανάγκες διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Έτσι, δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για την κάλυψη κρίσιμων θέσεων, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί 1.700 προσλήψεις από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 400 συνοριοφύλακες, 500 άτομα για την ενίσχυση των επιτροπών ασύλου και άλλους 800 εργαζομένους στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά.

Επίσης στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι το δημοσιονομικό περιθώριο που δημιουργείται από την ανάπτυξη της οικονομίας και την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού να χρησιμοποιηθεί για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι έκτακτου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα