“Έρχονται” τα λεφτά για τον τρίτο γύρο Επιστρεπτέας Προκαταβολής

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Άμεσα, ακόμη κι από αύριο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ξεκινούν οι πληρωμές για τον τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής του 1,5 δισ. ευρώ, ύστερα από την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης Σταϊκούρα, Σκυλακάκη, Βεσυρόπουλου , Γεωργιάδη.

Στην απόφαση περιγράφονται αναλυτικά οι δικαιούχοι και προσαρμόζονται οι ημερομηνίες σε σχέση με τις προηγούμενες αποφάσεις για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Όσοι λάβουν ενίσχυση, θα πρέπει να διατηρήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που είχαν την 1η Αυγούστου.

Επιπλέον παρέχεται δυνατότητα

  1. Επιστροφής μόνο ποσοστού 70% της ενίσχυσης, εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης, ένα έτος μετά τη λήψη της ενίσχυσης, είναι μειωμένος κατά 70% ή παραπάνω σε σχέση με το ύψος του κύκλου εργασιών αναφοράς ή των ακαθάριστων εσόδων αναφοράς,
  1. επιστροφής μόνο ποσοστού 60% της ενίσχυσης, για τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν την 1η Αυγού-στου 2020 περισσότερους από είκοσι (20) εργαζόμενους, εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν κατά την 1η Αυγούστου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ως και την 1η Αυγούστου 2021. Για την πλήρωση της προϋπόθεσης του προηγούμενου εδαφίου, από τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν οι επιχειρήσεις κατά την 1η Αυγούστου 2020, εξαιρούνται οι λύσεις συμβάσεων ένεκα συνταξιοδότησης ή θανάτου, οι λύσεις συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου και οι οικειοθελείς παραιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα