Έρχονται νέες συλλήψεις: Ταυτοποιήθηκαν άλλοι οκτώ βιαστές της 12χρονης

από fimotro

Η ανακρίτρια αναμένεται άμεσα να δώσει εντολή αναγνώρισης αυτών των ατόμων από τη 12χρονη

Και άλλους βιαστές της 12χρονης «αποκάλυψαν» οι μαζικές αυτόβουλες προσελεύσεις στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Τουλάχιστον 3 άνδρες που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξακριβώθηκε ότι είχαν συναντηθεί με την ανήλικη, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, εκτός από αυτούς, οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο ακόμα άτομα που είχαν επαφή με το κορίτσι. Συνολικά, μετά και την ολοκλήρωση της εξερεύνησης των ψηφιακών πειστηρίων, η Αστυνομία έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει 8 «πελάτες»-βιαστές που συναντήθηκαν με τη 12χρονη, αριθμός μικρότερος από τις 11 επαφές που έχει καταθέσει το ανήλικο κορίτσι. Η ανακρίτρια αναμένεται άμεσα να δώσει εντολή αναγνώρισης αυτών των ατόμων από τη 12χρονη, δρομολογώντας την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για τη σοκαριστική υπόθεση.

Οι τελευταίοι τρεις άνδρες που εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για την υπόθεση της 12χρονης είχαν παραδεχτεί στους αστυνομικούς πως είχαν ραντεβού με κορίτσια μέσω της εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών blindchat. Υποστήριξαν, όμως, ότι οι ερωτικές συνευρέσεις δεν έγιναν με τη 12χρονη, με την οποία, όπως είπαν, συνομιλούσαν μέσω του διαδικτυακού προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος, αλλά και μέσω τηλεφώνου. Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι αυτόβουλες προσελεύσεις να «έκρυβαν» ύποπτα άτομα και επιχειρούσαν να διαπιστώσουν αν κάποιοι από τους 10 άνδρες που εμφανίστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα ενώπιον των αστυνομικών είχαν συναντηθεί από κοντά με το ανήλικο κορίτσι και είχαν ποινική εμπλοκή στην υπόθεση.

Ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενώπιον των Αρχών ήταν και άνδρες που υποστήριζαν ότι συνομιλούσαν με κορίτσια μέσω της εφαρμογής blindchat, δεν γνώριζαν όμως αν επρόκειτο για τη 12χρονη. Οι αστυνομικοί δεν είχαν τη δυνατότητα να τους δείξουν το πρόσωπο της ανήλικης, με αποτέλεσμα όλοι τους, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, να αφεθούν ελεύθεροι. Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων προχωρούν απευθείας στην κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των υπόπτων και γίνεται άρση απορρήτου. Με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι 3 από τους άνδρες είχαν τελικά επαφές με την ανήλικη. Τα ψηφιακά πειστήρια έδωσαν λιγότερους βιαστές.

 

Οκτώ άνδρες φαίνεται να είχαν συναντήσει τη 12χρονη, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εξερεύνηση των ηλεκτρονικών πειστηρίων που ολοκληρώθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο αριθμός των ταυτοποιήσεων είναι μικρότερος από αυτόν που περιέγραψε το ανήλικο κορίτσι κατά την κατάθεση που έδωσε στους παιδοψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, η 12χρονη θα κληθεί, με εντολή της ανακρίτριας, να αναγνωρίσει για ακόμα μια φορά τα πρόσωπα των βιαστών της. Οι νέες ταυτοποιήσεις θα προστεθούν στα 4 άτομα που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι είχαν συναντηθεί με το κορίτσι, το οποίο γνώρισαν μέσω του διαδικτυακού προφίλ στην εφαρμογή ανώνυμων γνωριμιών.

Οταν η 12χρονη επιβεβαιώσει τα ευρήματα της Αστυνομίας, αναμένεται να «τρέξουν» και οι διαδικασίες για τα νέα εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσά τους αναμένεται να είναι και αυτό για τον «Μιχάλη», τον «μαστροπό-ατζέντη», συνεργό του Ηλία Μίχου, που περιέγραψε το κορίτσι στην αρχική του κατάθεση. Ο 25χρονος άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και φαίνεται ότι είχε παρελθόν μαστροπού. Μάλιστα, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, φαίνεται από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διάγει πολυτελή βίο, κάτι που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική του ιδιότητα και την ηλικία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα