Έρχονται αυξήσεις για όλους τους συνταξιούχους από το 2023

από fimotro

Χατζηδάκης: Θα τις δουν πρώτοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Αυξήσεις για όλους τους συνταξιούχος το 2023 ανακοίνωσε μέσω συντευξής του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Όπως αποκάλυψε στον Ελεύθερο Τύπο, θα τις δουν πρώτοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και όχι μόνο όσοι έχουν πολλά χρόνια ασφαλιστικού βίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της προσωπικής διαφοράς που θα κόψει την αύξηση σε πολλούς, ο κ. Χατζηδάκης δεν κλείνει τελείως το ενδεχόμενο κάποιας διορθωτικής παρέμβασης αν και θεωρεί ότι «τα περιθώρια του προϋπολογισμού είναι περιορισμένα», μετά τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί τους τελευταίους μήνες.

Για τα αναδρομικά ξεκαθαρίζει ότι θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι (πάνω από 350.000) που δικαιώνονται με την απόφαση του ΣτΕ, ενώ κρατά κλειστά τα χαρτιά του για όσους δεν είχαν κάνει αγωγές για τις ίδιες περικοπές.

Παράλληλα, και για τους ανέργους προαναγγέλλει νέα προγράμματα απασχόλησης αλλά και διαγραφές από τα μητρώα αν πουν 3 φορές όχι σε θέση εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα