Έρχεται νέα μείωση φόρων και συντελεστών

από fimotro

Το άφησε ανοιχτό σήμερα ο Χρ. Σταϊκούρας για να εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο

Παράθυρο να επανεξεταστούν προς τα κάτω οι φορολογικοί συντελεστές σε φυσικά και νομικά πρόσωπα μετά τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ανέφερε ότι προτεραιότητα έχει και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, πέρα από την κίνηση περιορισμού τους κατά 0,9% που ξεκινά από τον επόμενο μήνα.

Επίσης, ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι στο τραπέζι παραμένει και η επανεξέταση των μειώσεων του ΦΠΑ στις κατηγορίες που θα εφαρμοστεί (προσωρινά) από την 1η Ιουνίου, για το κατά πόσο θα πρέπει να επεκταθούν χρονικά.

Τόνισε ωστόσο ότι η παράταση στην εφαρμογή των ελαφρύνσεων εξαρτάται πάντα από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα έχει η χώρα το 2021 τα οποία θα είναι πιο περιορισμένα από ό,τι φέτος.

Επιπλέον, δεν απέκλεισε μία μείωση της προκαταβολής φόρου ακόμα και κατά 50%. Διευκρίνισε όμως ότι για την εν λόγω απόφαση που θα ληφθεί χρονικά γύρω στον Ιούλιο, προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια και τα αναγκαία ταμειακά διαθέσιμα. Και τούτο πως το συνολικό της κόστος είναι 2,4 δις ευρώ (για το 100%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα