Έρχεται το Food Pass για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας

από fimotro

Προτεραιότητα για την επιταγή των 100 ευρώ, θα έχουν οι οικογένειες με παιδιά

Όλα δείχνουν ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά θα δοθεί σε συγκεκριμένους δικαιούχους ένα νέο Food Pass, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα.

Συγκεκριμέν όσο η οικονομία υπεραποδίδει και εφόσον αφήνει περίσσευμα τηρώντας τους δημοσιονομικούς στόχους θα βρούμε τρόπο να βοηθάμε τον κόσμο. Η γενική μας τάση είναι ότι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να προστατευτούν από αυτή τη λαίλαπα που ζούμε.

Το νέο αυτό voucher θα αφορά προϊόντα που βρίσκονται στο καλάθι του νοικοκυριού αλλά και λοιπά προϊόντα και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και για αγορές από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Προτεραιότητα για την επιταγή που θα ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ, θα έχουν οι οικογένειες με παιδιά, με το ποσό να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Θα υπάρχουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και περιουσιακά κριτήρια βάσει της δήλωσης Ε9 για την αξία των ακινήτων που κάνει κάθε δικαιούχος.

Εφόσον δοθεί το συγκεκριμένο βοήθημα – voucher θα γίνει μέσω αιτήσεων στο vouchers.gov.gr όπως ακριβώς και με τους δύο κύκλους του fuel pass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα