Έρχεται νέα Eπιστρεπτέα Προκαταβολή

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας

Μία ακόμη «επιστρεπτέα προκαταβολή», η 6η κατά σειρά, προγραμματίζεται, υπό τα σημερινά δεδομένα, να διατεθεί τον Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία για τους τζίρους και τα εισοδήματα Ιανουαρίου- Μαρτίου. Αυτό προανήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπολογίζοντας παράλληλα σε 400.000 τους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5».

Ωστόσο, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο, για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στους τρεις πρώτους κύκλους του μέτρου, προκειμένου να εξισωθούν με τους επόμενους σε ό,τι αφορά στο ποσό που δεν επιστρέφεται (το 50%).

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση στα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά.), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου. Ενώ, σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν θα πάρουν πλήρες ενοίκιο, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα ποσά για τον Νοέμβριο. Θα επιχειρηθεί δε, να γίνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου εντός του Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο που «χτίζεται» με το πλαστικό χρήμα, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση. Τέλος, άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σχετικά με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα λάθη στη δήλωση που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στις επιχειρήσεις

Όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, προσοχή και στις δύο φάσεις τις επιστρεπτέας προκαταβολής 5 θα πρέπει να δείξουν όσες επιχειρήσεις θελήσουν να ενταχθούν, καθώς κάποιο λάθος μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη ενίσχυση από αυτήν που τους αναλογεί ή ακόμη και σε αποκλεισμό τους.

Ως γνωστόν, και στον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής το 50% της ενίσχυσης θα είναι μη επιστρεπτέο και θα καλύπτει την απώλεια τζίρου για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου. Για όσους εντάχθηκαν στην επιστρεπτέα 4 η ενίσχυση θα είναι συμψηφιστική.

Θα αφαιρείται δηλαδή η ενίσχυση που αποδόθηκε στον προηγούμενο κύκλο (ο οποίος αφορούσε τη μείωση τζίρου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου) και θα πιστώνεται η διαφορά .

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και σε αυτόν τον κύκλο προσωπικές εταιρίες χωρίς εργαζομένους και ταμειακή μηχανή. Με άλλα λόγια, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και εργαζόμενοι οι οποίοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά είναι να μπορούν να αποδείξουν μείωση του τζίρου 20% και να έχουν έναν ελάχιστο μηνιαίο τζίρο ή έσοδα 300 ευρώ στην περίοδο αναφοράς, δηλαδή την περίοδο με την οποία θα συγκριθεί ο τζίρος ή τα έσοδά τους για να προκύψει η ενίσχυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα