Έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων στην αγορά

από fimotro

Ανοίγουν malls, κέντρα αισθητικής, φροντιστήρια

Τέλος για το click away και το click in shop

Την σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα επιδιώκει η κυβέρνηση γι αυτό και αρχίζει να μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων Έτσι, σε τροχιά νέας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων έχει μπει η κυβέρνηση, με επίκεντρο το λιανεμπόριο και την εκπαίδευση. Παρά το γεγονός ότι την Τρίτη καταγράφηκαν 4.000 πάνω κρούσματα κορωνοϊού,  οι αριθμοί των τελευταίων έξι ημερών δείχνουν πτωτική τάση. Χαρακτηριστικό είναι πως ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε επίπεδο εβδομάδας είναι μικρότερος έναντι της προηγούμενης, καθώς και μειωμένος σε σχέση με τα τέλη Μαρτίου, πάντα αναλογικά με τα τεστ που διενεργήθηκαν.

Άλλωστε, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας σήμερα αντικατοπτρίζει την κατάσταση πριν από 15 μέρες. Η εκτίμηση λοιπόν είναι ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί η πτωτική πορεία σε όλους τους κρίσιμους δείκτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα 19 Απριλίου αναμένεται το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, τα οποία παραμένουν ακόμα κλειστά, παρά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Την ίδια μέρα, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα, η κυβέρνηση θα ζητήσει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, καθώς και των φροντιστηρίων. Ωστόσο, όσον αφορά στα φροντιστήρια, η απόφαση αναμένεται να αφορά μόνο τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι από την Δευτέρα, επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες.

Επόμενη άρση αναμένεται στις 24 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου. Τότε αναμένεται να καταργηθεί το click away και το click in shop στο εμπόριο.

Αυτό σημαίνει ότι φυσικά και θα υπάρχουν περιορισμοί στην λειτουργία των καταστημάτων, ωστόσο δεν θα χρειάζεται ο καταναλωτής να κλείσει ραντεβού για να μεταβεί σε ένα μαγαζί.

Όπλο τα self tests

Σε κάθε περίπτωση, όπλο για την κυβέρνηση είναι τα self tests, μέτρο που ήδη εφαρμόζεται στους μαθητές. Η κυβέρνηση σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζει εισήγηση για υποχρεωτική διεξαγωγή self tests σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως στο λιανεμπόριο και την εστίαση. Πιθανή είναι η εφαρμογή του μέτρου και στους επαγγελματίες των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τουριστικού κλάδου.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν τα τεστ θα γίνονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, πάντως θεωρείται ένα σημαντικό «εργαλείο» για τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς φαίνεται ότι στα σχολεία λειτουργεί αποτελεσματικά.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν προς το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα