Βρετανοί ερευνητές είναι αισιόδοξοι για τις έρευνες

Ένα κοινό εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τη γρίπη και τον κορωνοϊό θα προσπαθήσει να παρασκευάσει ένας παραγωγός εμβολίων στην Οξφόρδη το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο τα εμβολιαστικά προγράμματα του μέλλοντος να γίνουν απλούστερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».

«Θα γλιτώσει πολύ χρόνο η χορήγηση μιας δόσης οπότε είναι κάτι που εμείς, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης εμβολίων και οι παραγωγοί προσδοκούμε. Ο κόσμος χρειάζεται μία δόση για τη γρίπη και μία δόση για τον κορωνοϊό. Αν κατορθώσουμε να βάλουμε αυτές τις δύο δόσεις σε μία, αυτό θα είναι το προτιμότερο για όλους», δήλωσε στην «Daily Telegraph» o Matthew Duchars, διευθύνων σύμβουλος του Vaccine Manufacturing and Innovation Centre (VMIC), ενός υποστηριζόμενου από την κυβέρνηση πρότζεκτ που υπόσχεται να μειώσει στο ελάχιστο τους χρόνους παραγωγής εμβολίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Duchars, μάλιστα, σημείωσε ότι ελπίζει το VMIC να παραγάγει 70 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε περίπου πέντε μήνες, δίνοντας μια σημαντική ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ο στόχος μας είναι ρεαλιστικός», ανέφερε. «Νιώθω αισιόδοξος ότι θα τον πετύχουμε. Μπορούμε να γίνουμε γρηγορότεροι; Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ναι. Θα εργαστούμε οπωσδήποτε προς αυτήν την κατεύθυνση για να τα καταφέρουμε». Οπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση είναι καλυμμένη από δόσεις για αυτήν τη χρονιά, οπότε η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την αξιοποίηση του VMIC για την καμπάνια της αναμνηστικής δόσης του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα