Επιβραδύνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Ρωσία

από fimotro

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Ρωσία μας επιτρέπει να πούμε με επιφύλαξη ότι επιβραδύνθηκε ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, διευκρινίζοντας ότι η επιβράδυνση παρατηρείται σε 61 περιφέρειες της Ρωσίας εν σχέσει με τις 50 μέχρι πρότινος, ενώ μειώθηκαν οι περιφέρειες στις οποίες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων από 33 σε 22.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης ανέφερε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγραφήκαν 18,66 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ο μέσος ημερήσιος δείκτης νοσηρότητας σε διάφορες περιφέρειες της Ρωσίας την τελευταία εβδομάδα κυμαινόταν από τα 2,1 έως τα 69,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Στην Δημοκρατία του Ταταρστάν, ο δείκτης ήταν 2,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, στην Δημοκρατία της Καρελίας 63 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και στην Αγία Πετρούπολη 69,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη αναλογούν το 40% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται ανά εικοσιτετράωρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα