Επιβεβαιώνει τις 10.000 απολύσεις η Microsoft

από Philippos

Επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Microsoft σχεδιάζει να προχωρήσει σε 10.000 απολύσεις. Οι περικοπές προσωπικού, όπως ανακοίνωσε ο CEO της Microsoft Σατίγια Ναντέλα, θα λάβουν χώρα μέχρι τις 31 Μαρτίου και για τον σκοπό αυτό η εταιρεία θα καταγράψει επιβάρυνση της τάξεως των 1,2 δισ. δολαρίων.

H Microsoft προστίθεται με τη σειρά της στη λίστα των τεχνολογικών κολοσσών που προχωρούν σε απολύσεις και άλλα μέτρα περικοπής δαπανών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Συνολικά, οι απολύσεις αφορούν σχεδόν το 5% του εργατικού δυναμικού που απασχολεί η εταιρεία και η πλειοψηφία τους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ που είναι επιλέξιμοι για παροχές θα λάβουν αποζημίωση που θα είναι υψηλότερη της αγοράς, υγειονομική περίθαλψη, μετοχές με πλήρη δικαιώματα κυριότητας να ωριμάζουν σε έξι μήνες και προειδοποίηση 60 ημερών πριν από τη λήξη της εργασίας τους, όπως ανέφερε ο Ναντέλα.

Ανακοινώνοντας επίσημα τις απολύσεις, ο Ναντέλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά την κίνηση αυτή η εταιρεία θα καταστεί ισχυρότερη και περισσότερο ανταγωνιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα