Επιβεβαιώνει ο Γεραπετρίτης: Τα self test θα διατίθενται στα σούπερ μάρκετ

από fimotro

«Βγαίνουμε από το μεγάλο κάβο της πανδημίας με πολύ καλούς οιωνούς» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επικαλούμενος και τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας.

Μιλώντας στον «Max FM 93,4»της Πάτρας, «έδειξε» προμήθεια των self test μέσω των σούπερ μάρκετ και κατάργηση των περιορισμών στο ωράριο μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, έκανε λόγο για εξορθολογισμό, αφού στο τέλος της ημέρας δεν θα μπαίνει ούτε ευρώ παραπάνω στα δημόσια ταμεία.

Στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «δεν θα πάμε σε εκλογές, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – που είναι και ο μόνος αρμόδιος – το έχει αποκλείσει».

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, βγαίνουμε από το μεγάλο κάβο της πανδημίας, βγαίνουμε με πολύ καλούς οιωνούς. Η Ελλάδα έχει την 4η καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρυθμό ανάπτυξης για το α’ τρίμηνο του 2021, ανάπτυξη της τάξης του 4,4%, όταν σε όλη την Ευρώπη έχουμε μείωση της οικονομικής δραστηριότητας (…) υπάρχει μια πολύ σημαντική δυναμική, ένα ρεύμα, ελπίζω αναπτυξιακό, το οποίο θα πρέπει να μπορέσουμε να το εδραιώσουμε και να το αυξήσουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές» κατέληξε.

Ο ανασχηματισμός και στα self test από τα σούπερ μάρκετ

Για το θέμα του ανασχηματισμού, επίσης αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού, όπως τόνισε, «αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι προέχει το να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Ό,τι χρειαστεί σε επίπεδο παρεμβάσεων, θα γίνει στο χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός. Είναι πάντως μια στιγμή κατά την οποία η έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της χώρας, στην οικονομία, τη διατήρηση της εργασίας, την ανάπτυξη του τουρισμού που είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία» ανέφερε δείχνοντας και τους τομείς που μπαίνουν σε προτεραιότητα.

Στο θέμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ, αφού δεσμεύτηκε ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η επάρκειά τους σε όλες τις φαρμακαποθήκες της χώρας, είπε: «Θα πάμε κατά πάσα βεβαιότητα μέσω των σούπερ μάρκετ, που έχουν την υποδομή (…) θα παραλαμβάνονται από τα σούπερ μάρκετ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σε ένα stand, το οποίο θα δημιουργηθεί σε αυτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα