Επίθεση Τσίπρα, μέσω Καρτερού, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

από fimotro

Μετά τον Ν. Φίλη η νέα επίθεση αφορά πάλι τον φράχτη του Έβρου μέσα από την κομματική Αυγή

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνεται πολιτικά στην αριστερά και όχι στον μεσαίο χώρο. Μετά την επίθεση του Ν. Φίλη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήρθε σήμερα νέα επίθεση μέσω της κομματικής Αυγής και του πρώην συμβούλου του Α. Τσίπρα, Θ. Καρτερού. Ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος αρθρογράφος της Αυγής, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο Το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο:

Η Πρόεδρος κι ο φράχτης

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις, λέει η γνωστή ρήση. Αυτό ισχύει και με το παραπάνω στην περίπτωση της φωτογραφίας που αποφάσισε η κυρία Πρόεδρος να βγάλει μπροστά στον φράχτη του Έβρου. Σε μια στάση ατσαλάκωτου πατριωτισμού, καλοντυμένη, ευθυτενής, με το αρμόζον στην περίπτωση ύφος, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου περιέγραψε με τη φωτογραφία αυτή τον εαυτό της καλύτερα από κάθε χρονικογράφο, γραφείο Τύπου, επικοινωνιολόγο, βιογράφο ή κόλακα. Μας έδειξε όχι μόνο πώς πρέπει με πνεύμα πατριωτισμού να φυλάγουμε φράχτες, αλλά κυρίως πώς θέλει να βλέπουμε την ίδια. Υπό τον φράχτη. Ή πώς βλέπει πλέον η ίδια τον εαυτό της. Επί του θώκου.

Καλώς, και ουδείς ψόγος. Πρόεδρος είναι, εκλεγμένη μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, έχει δικαίωμα να αποφασίζει τους συμβολισμούς που επιλέγει. Το Σκοπευτήριο ή τον φράχτη. Τον άγνωστο στρατιώτη των πάντων ή το σιδηρούν παραπέτασμα των απάντων – του Σαμαρά και του Μητσοτάκη. Είδαμε, μάλιστα, ότι πολλοί έσπευσαν να τη συγχαρούν συγκινημένοι. Άλλοι όμως, όπως φαίνεται από αντιδράσεις διαδικτυακές, αλλά και κομματικές, επέκριναν την πρωτοβουλία της, εκφράζοντας τη λύπη ή και την οργή τους. Διότι υπάρχει και η άποψη -εκτός αν κι αυτό το θεωρεί ακραίο λαϊκισμό η κυρία Σακελλαροπούλου- ότι ο φράχτης δεν φυλάγει Θερμοπύλες. Μάλλον ανοίγει άλλου είδους πύλες.

Συγκίνηση, λύπη, οργή, συμφωνία, διαφωνία – όλα αυτά είναι εντελώς φυσιολογικά σε μια δημοκρατία, έστω και δημοκρατία του Μητσοτάκη. Εκείνο που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κυρία Πρόεδρο και τους επιτελείς της είναι το γέλιο που προκάλεσε η α λα Φρειδερίκη ακριτική της φωτογράφιση. Ο σαρκασμός που τη συνόδευσε. Η ειρωνεία της καφετέριας και του Διαδικτύου. Διότι δεν υπάρχει πιο διαβρωτικό οξύ για έναν κορυφαίο θεσμό και το πρόσωπο που τον υπηρετεί από το γέλιο. Το ζήσαμε και το υπέστη η Ελληνική Δημοκρατία πριν από πολλά χρόνια με έναν άλλο Πρόεδρο, που έγινε ανέκδοτο. Για να μην πάμε ακόμα παραπίσω, στη βασιλομήτορα του έθνους!

Αν η κυρία Σακελλαροπούλου πιστεύει ότι ο πατριωτισμός της επικοινωνίας «πουλάει» σήμερα, σε ένα τουλάχιστον σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να το αγνοεί. Όταν η Πρόεδρος ΟΛΩΝ των Ελλήνων τούς διαχωρίζει με φράχτες, οφείλουμε ΟΛΟΙ να ανησυχούμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα