Επίθεση του Στουρνάρα στο ΤΧΣ για το ναυάγιο της Τράπεζας Αττικής

από fimotro

Τον τελευταίο χρόνο η Αττικής συμβουλευόταν τουλάχιστον δέκα συμβουλευτικές εταιρείες!

Σημεία και τέρατα φαίνεται να έχουν συμβεί στη διάρκεια διαχείρισης της πολύπαθης Τράπεζας Αττικής από τους υπευθύνους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι οποίοι παρότι απαράσκευοι – ούτε κατείχαν την τραπεζική τέχνη, ούτε την απέκτησαν ποτέ -, διεκδίκησαν και ανέλαβαν την εξυγίανση του ατυχούς πιστωτικού ιδρύματος.

Πληροφορίες που επικαλείται ο “Βηματοδότης” στο Βήμα της Κυριακής, αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο η Τράπεζα Αττικής συμβουλευόταν τουλάχιστον δέκα συμβουλευτικές εταιρείες. Δηλαδή διά πάσαν νόσον και ένας σύμβουλος. Αποτέλεσμα αυτής της αναπαραγωγικής πρακτικής ήταν η Τράπεζα να κολλήσει και να μην μπορέσει να εφαρμόσει το συμφωνηθέν σχέδιο εξυγίανσής της.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν μασάει τα λόγια του, φέρεται να δηλώνει στον κύκλο του ότι «χάθηκε ένας ολόκληρος χρόνος με τα καμώματα του ΤΧΣ στην Τράπεζα Αττικής».

Μάλιστα προχωράει ακόμη παραπέρα σημειώνοντας ότι «το ΤΧΣ εξέπνευσε, δεν έχει ρόλο να παίξει πια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και πρέπει το συντομότερο να τελειώνουμε με τη λειτουργία του». Εκνευρισμένος δε φέρεται να οικτίρει τον εαυτό του που δεν επέμεινε στις ευρωπαϊκές αρχές και αποδέχθηκε την παράταση της λειτουργίας του μέχρι το 2025.

Κάπως έτσι, υπό το πρίσμα αυτών των βεβαιοτήτων, απαίτησε την αντικατάσταση της διοίκησης και την ανάθεση του έργου εξυγίανσης της Τράπεζας στην κυρία Ελένη Βρεττού, ένα έμπειρο και μάχιμο τραπεζικό στέλεχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα