Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους τη φωνή της δράστιδος, την εικόνα της και γνωρίζουν πως έφτασε και πως έφυγε από το σημείο της επίθεσης.

Επίσης γνωρίζουν ότι κάλεσε από καρτοτηλέφωνο της οδού Ακαδημίας για να μισθώσει το ταξί, ενώ έχουν και πληροφορίες που ερευνούν εξονυχιστικά και ίσως καταφέρουν έτσι να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ.

Η διαδρομή

Η δράστης φέρεται να μετέβη από την περιοχή της οδού Ηλιουπόλεως, μεταξύ Παγκρατίου και Νέου Κόσμου, στην στάση της οδού Ακαδημίας και ύστερα να πήρε λεωφορείο προς Καλλιθέα.

Την πρώτη φορά, την ημέρα πριν από την επίθεση, κατέβηκε στο ύψος του Φιξ, περπάτησε μέχρι τους τηλεφωνικούς θαλάμους, έκανε την κλήση στο ταξί και στη συνέχεια προχώρησε προς Καλλιθέα.

Επανέλαβε το εγχείρημά της την επόμενη μέρα, όπου και πραγματοποίησε την επίθεση κατά της άτυχης 34χρονης, ενώ και τις δύο φορές την περίμενε στη λεωφόρο Θησέως το ταξί που είχε καλέσει.

Η δράστης μετά την επίθεση βρισκόταν σε πανικό και με γρήγορο βήμα προσπάθησε να διασχίσει την οδό Θησέως, όπου ένα τρόλεϊ και ακόμα ένα όχημα παραλίγο να την πατήσουν.

Γιατί χάνει έδαφος το σενάριο της αλλοδαπής

Την ίδια ώρα, χάνει έδαφος το σενάριο που θέλει την επίθεση να εκτελέστηκε από αλλοδαπή γυναίκα που φέρεται να διατηρούσε σχέση με στέλεχος της εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα.

Αυτό καθώς από τις καταθέσεις προκύπτει ότι πρόκειται για άτομο ιδιαίτερα ασταθές ψυχολογικά που δεν θα είχε τη μεθοδικότητα να σχεδιάσει μία τόσο μεθοδική επίθεση με στοιχεία «τέλειου εγκλήματος» -που φυσικά δεν υπάρχει.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση θα έχουν πολλή δουλειά τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή βρέθηκαν προέκυψαν αποτελέσματα για περίπου 8.000 κινητά, τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν εάν έχουν σχέση με την επίθεση.