Τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία υπερασπίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη μετά τις απειλές που εξαπέλυσε χθες κατά της Άγκυρας.

«Πολλοί ξεχνούν εύκολα ότι η Τουρκία είναι μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Ανέφερε ακόμα πως επέστρεψαν στις ΗΠΑ τον πάστορα Μπράνσον και ότι είναι σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο Τραμπ σημείωσε ότι προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ είχε απειλήσει να καταστρέψει ολοσχερώς την τουρκική οικονομία αν η Άγκυρα έκανε κάτι που ξεπερνούσε τα όρια:

«Όπως έχω τονίσει στο παρελθόν, και για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε που θεωρήσω, με τη μεγάλη και ασύγκριτη σοφία μου, ότι ξεπερνάει τα όρια, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαφανίσω την οικονομία της Τουρκίας (το έχω κάνει στο παρελθόν!). Πρέπει, με την Ευρώπη και άλλους, να προσέχουν τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειες τους. Οι ΗΠΑ έκαναν περισσότερα από ότι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε, μεταξύ άλλων να καταλάβουν το 100% το χαλιφάτου του ISIS. Είναι πλέον ώρα για τους υπόλοιπους στην περιοχή, ορισμένοι αρκετά πλούσιοι, να προστατέψουν την επικράτεια τους. Οι ΗΠΑ είναι σπουδαίες!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα