Σκέφτονται να βάλουν τέλος στο lockdown

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συνεδριάζουν αύριο οι ειδικοί για το τι ανοίγει και πότε

Κυβέρνηση και ειδικοί έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η ζημιά από τα συνεχή lockdown είναι τεράστια και θα αφήσει σοβαρές πληγές στην πραγματική οικονομία. Έτσι στις 10 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Υγειονομική Επιτροπή προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός σε ολόκληρη την επικράτεια και να παρθούν αποφάσεις για το τι και πότε πρέπει να ανοίξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει όλα τα ισχύοντα μέτρα και θα εισηγηθεί αλλαγές σε ό,τι χρειάζεται επικαιροποίηση.

Μετά το τέλος τη συνεδρίασης είναι πολύ πιθανό να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για το σταδιακό άνοιγμα το οποίο φυσικά θα αξιολογείται συνεχώς και θα είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιδιώκεται ένα τμηματικό άνοιγμα ξεκινώντας από τον χώρο του λιανεμπορίου και μίας σειράς δραστηριοτήτων όπως κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, πάντα με ραντεβού και με τήρηση μέτρων και αποστάσεων, όπως ακριβώς την προηγούμενη φορά, πριν τεθεί σε ισχύ το τρέχον lockdown.

Σε ότι έχει να κάνει με τα σχολεία οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια και στη συνέχεια τα δημοτικά.

Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από προς το τέλος Μαρτίου μελετά η κυβέρνηση, επιβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τελική απόφαση εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σημείωσε δε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό.

Επιπλέον, όπως είπε, ο ίδιος ανησυχεί διότι υπάρχει ένα κλίμα αναταραχής, καθώς υπάρχει «ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια των πολλών».

Όσο για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία, με ένα ιδιαίτερο πρόβλημα να παρατηρείται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα