Επίταξη ιδιωτικών κλινικών για μη Covid ασθενείς

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για τη μεταφορά μη Covid ασθενών ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι αύριο θα ξεπεράσουμε το 1 εκατ. εμβολιασμούς.

Επισημαίνοντας πως το ΕΣΥ «ξεπερνά τα όριά του», ο υπουργός ανακοίνωσε τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη «μάχη» κατά του αόρατου και ύπουλου εχθρού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στο Ιπποκράτειο προστίθενται 7 ΜΕΘ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσθήκη 29 ΜΕΘ σε νοσοκομεία: Συγκεκριμένα, 12 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπείο.

Παράλληλα, το ΝΙΜΙΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non covid νοσοκομείο, ενσωματώνοντας τις παθολογικές κλινικές Ευαγγελισμού, «Γεννηματάς» και Ιπποκρατείου. Τα παραπάνω θα μετατραπούν σε κλινικές covid.

Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελούσια στο δημόσιο για μη covid περιστατικά, ενώ το Σεισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid περιστατικών.

Ακόμη, το Ωνάσειο θα δέχεται όλα τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, ενώ Θριάσιο και Ασκληπιείο θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά νοσοκομεία στις εφημερίες.

«Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι πλέον στο βαθύ κόκκινο», δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το σχέδιο για το Σύστημα Υγείας είχε εκπονηθεί πέρυσι τέτοια εποχή και «το είχαμε εφαρμόσει εν μέρει στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα έχουμε αρνητικό ρεκόρ με 2.702 κρούσματα και στην Αττική 1.269», τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ταχεία διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον διασωληνώνονται και νέοι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα