Διευρύνεται η επιστρεπτέα προκαταβολή

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μπορούν πλέον να μετέχουν εταιρείες κάθε νομικής μορφής, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους

Την περίμετρο των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής ανοίγει ακόμα περισσότερο το υπουργείο Οικονομικών δίνοντας τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να λάβουν χαμηλότοκο κρατικό δάνειο πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμη και αν ήταν προβληματικές στο τέλος του 2019. Παράλληλα παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου ενώ μέχρι στιγμής περισσότερες από 102.000 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι στον δεύτερο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή όπως παντοπωλεία, καταστήματα ψιλικών, περίπτερα, είδη δώρων, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστημάτα ένδυσης και υπόδησης, κομμωτηρία, και κάθε κατάστημα λιανικής που διαθέτει ταμειακή μηχανή. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν οι πωλητές λαϊκών αγορών, όσοι εκμεταλλεύονται ταξί, καθώς και οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κτλ.

Ειδικότερα με σχετική απόφαση τροποποίησης της ΚΥΑ ΓΔΟΥ131/13.6.2020 για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 2 – Α΄ φάση (εκδήλωση ενδιαφέροντος), που υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

  • παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 26/6/2020 και
  • τροποποιείται η παρ. 3 του άρθρου 1 αναφορικά με τη δυνατότητα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος με βάση το Προσωρινό Πλαίσιο, δεδομένου ότι αναμένεται να εγκριθεί η τρίτη τροποποίηση του Προσωρινού Πλαισίου από την Ε.Ε., επιτρέποντας την ένταξη σε αυτό μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31η/12/2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα