Επιστραπτέα προκαταβολή: Έξτρα ειδική ενίσχυση για κλειστές επιχειρήσεις

από fimotro

Μια νέα έκτακτη ειδική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή καθιερώνεται με βάση τον αλγόριθμο για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η απόφαση για την οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ελάχιστη ενίσχυση 2.000 ευρώ εφόσον απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και ελάχιστη ενίσχυση 4.000 ευρώ εφόσον απασχολούν περισσότερους από 5 εργαζoμενους.

Από την άλλη πλευρά, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ καταδεικνύουν πως περισσότεροι από 262.000 από τους περίπου 732.000 που υπέβαλαν αίτηση για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» είχαν αύξηση και όχι μείωση τζίρου το τελευταίο τετράμηνο του περασμένου έτους και κατά συνέπεια δεν δικαιούνται το κρατικό δάνειο (που κατά 50% είναι μη επιστρεπτέο).

Με αποτέλεσμα, οι συνολικοί δικαιούχοι να περιορίζονται σε περίπου 360.000. Το συνολικό κονδύλι για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5» ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και οι καταβολές των ποσών αναμένονται από την ερχόμενη Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα